Blogs

Maandag 25 september 2017

Waarneming

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie door Mario Lambrechts

Een goede periode tegemoet komen, neem ik altijd met argusogen waar. Bij mij gaat het nou eenmaal als een achtbaan op en af. Paar dagen goed, paar dagen slecht. Vaak kan genoeg slaap al een goede reden zijn voor een aantal goede dagen. Echter bij het minste geluidje in de omgeving schieten mijn voelsprieten op en ben ik gestrest. Een soort Dopamine-boost waar ik niet op zit te wachten. Het legt mijn leven lam en loop ik zo voortdurend op mijn tenen en durf ik gewoon bijna letterlijk niets... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie

Maandag 28 augustus 2017

Even voorstellen

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie door Mario Lambrechts

Nadat ik al decennia op een vals spoor zat van wat er met mij aan de hand was, weten we nu sinds een een paar jaar dat ik ACC (Agenesie van het Corpus Callossum) en een Waterhoofd had. Hallo, mijn naam is Mario Lambrechts, 44 jaar met toch wel een waslijst aan aandoeningen waar ik eigenlijk al jarenlang geen raad mee wist. Epilepsie was de draad in het verhaal dat al jaren onder controle was en nu nog maar slechts zelden gebeurde. Dat ik echter achterbleef in de ontwikkeling tot... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie

Maandag 25 mei 2015

Studentenleven

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

‘Wie gaat er vanavond allemaal mee naar dat feest?', vraagt iemand enthousiast. Ik zucht. Dit soort vragen vind ik altijd moeilijk. Want ik ga niet, dat is niets voor mij. Ik kan daar niet tegen en tot laat houd ik het niet vol. De ochtend daarna is de collegezaal, zoals verwacht, halfleeg. Veel studenten slapen uit na een ‘zware' avond. De meeste studenten doen dit thuis in bed, sommige bikkels zitten toch in de collegezaal. Dat zal zwaar voor hen zijn, maar voor mij zijn deze... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)

Maandag 15 september 2014

Normaal

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

Iedereen praat door elkaar heen en plastic bekertjes schuiven van persoon tot persoon. Studenten druppelen al pratend de collegezaal binnen en steeds meer laptops beginnen te zoemen. Ik glimlach. Alles lijkt weer normaal. Voor het eerst sinds ruim een half jaar zit ik weer in de collegezaal en dat voelt goed, ondanks dat ik nog zenuwachtiger ben dan op mijn allereerste dag! Eindelijk weer geneeskundestudent en geen patiënt meer! Of, zoals vrienden het zeggen: ‘Je zit... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)

Dinsdag 24 juni 2014

Hoofdzaken

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

Ineens voel ik een felle pijnscheut in mijn rug, die zich uitbreidt naar mijn benen. Het is januari 2014 en ik lig met mijn knieën opgetrokken op een onderzoekstafel. Gespannen wacht ik wat de arts gaat zeggen. Eerst komt de mededeling dat de naald erin zit (goh, alsof ik dat niet voel), maar als ik dan hoor dat ik moet gaan zuchten en mijn benen moet strekken, is het voor mij al duidelijk. En ja hoor, de druk is weer te hoog en dit is nu al de tweede ruggenprik deze maand! Ik ben... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)