Blogs

Donderdag 8 augustus 2019

Revalidatie buiten het revalidatiecentrum

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

Vol verwachtingen en uitgelaten vertrok ik op een woensdagavond van huis. Na ruim twee maanden ziekenhuis en revalidatiecentrum mocht Koos naar huis. Eindelijk kwam er een eind aan het heen en weer rijden naar Utrecht en het gescheiden leven. Weer avonden lang samen op de bank, onder een dekentje voor de tv. Of ieder met een boek. Thuis komen in een warm huis, gezellig samen eten en lang tafelen. Samen in slaap vallen en wakker worden. Zo nu en dan een klein meningsverschil uitvechten, dat... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Maandag 3 juni 2019

Twee gescheiden werelden

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

‘Maar misschien is hij aan het einde van de week wel weer thuis’. Ik hoor het mezelf nog zeggen, de dag na het herseninfarct van Koos. Totaal overdonderd door alle gebeurtenissen van die dag en geen idee wat me te wachten stond. Waar ik die eerste dag nog hoopte dat de linkszijdige verlamming wonderbaarlijk zou verdwijnen, werd het me in de dagen die erop volgden langzaam duidelijk dat de weg naar herstel lang zou duren en zeker niet vanzelf zou gaan. Toch had ik niet helemaal... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Woensdag 10 april 2019

Mooie herinneringen aan het herseninfarct

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

Het leven na het herseninfarct was niet mooi, zeker niet voor Koos maar ook niet voor mij als partner. Ik zal er geen doekjes om winden. Het was hard, verdrietig, eenzaam, afzien. Alle ballen in de lucht houden. En juist toen ik dacht dat alles achter de rug was, realiseerde ik me eigenlijk pas dat het net begonnen was. Toch herinner ik me ook hele mooie momenten. Momenten die ik niet snel meer met dezelfde intensiteit zal ervaren en waar ik soms zelfs een klein beetje naar terug kan... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Donderdag 21 februari 2019

Verbannen van vroeger

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

Het woord ‘vroeger’ gebruik je als je verwijst naar een deel van je leven dat geweest is. Vaak ben je je niet bewust waar de scheidslijn tussen vroeger en nu precies ligt. Een moment in mijn leven dat ik die scheidslijn heel duidelijk ervaarde, was in de periode nadat Koos, mijn man, een herseninfarct kreeg. Daarbij raakte hij verlamd aan de linkerkant van zijn lichaam en volgde er een intensieve revalidatieperiode. Ineens was vroeger vorige week. Vroeger had ik wel eens... Lees verder»


12 Bekijk reacties (12)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Maandag 9 november 2015

Revalidatie na een CVA

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorg door Petra Jonker

We zijn bijna vier maanden verder, sinds mijn man een CVA heeft gehad. In deze vier maanden staat ons leven op zijn kop op een wijze die ik me daarvoor nog niet had kunnen voorstellen. Om ons heen zie ik alles verder gaan, maar mijn leven lijkt stil te staan. Niet omdat er zo weinig gebeurt: de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Maar omdat iedereen om mij heen normaal lijkt door te leven terwijl ons leven in één klap veranderde en veel niet meer is zoals... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorg