Blogs

Donderdag 21 november 2019

MS en energie

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

Nee, ik heb zeker niet te klagen. Ik prijs mezelf gelukkig dat mijn MS stabiel is. Want dat betekent veel voor me. Aan een andere optie (achteruitgang) wil ik niet eens denken... Een stabiele MS betekent in mijn geval dat ik kan werken en de deur uit kan gaan voor een horecabezoekje of om wat boodschappen te doen.   Maar, ik heb minder energie dan vroeger. Vooral ‘s avonds. Ik kan me amper voorstellen dat ik jaren terug iedere zaterdagavond ging dansen in Eindhoven, Nijmegen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 30 september 2019

MS en vakantie

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

Natuurlijk vraag ik me weleens af of er iets veranderd is sinds ik MS heb. Maar daar heb ik (gelukkig) geen positief antwoord op. En om maar een cliché te gebruiken: sommige dingen wennen. Zijn er al zolang ingeslopen ...   Reizen vond ik altijd fijn te doen. Nog steeds. Vooral Oost-Europese steden hebben mijn voorkeur. Leningrad, Moskou, Berlijn, Dresden, Praag, Krakau… Maar om een beetje in die sferen te blijven; das war einmal. Niet vanwege de MS, maar omdat ik... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 12 augustus 2019

Mijn eerste blog...

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

De eerste regels zijn altijd het lastigst. Zeker als het een eerste blog betreft voor een organisatie… Maar, aan de andere kant doe ik als journalist niets anders dan schrijven voor opdrachtgevers. En het interessants vind ik schrijven over onderwerpen die dicht bij me staan. MS is zo’n onderwerp… Of ik dat nu wil of niet. Want ik heb MS.   Typisch: jaren terug kocht ik tijdens mijn studie al een stapeltje boeken over de werking van de hersenen. Weet nog... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 22 juni 2015

Een sterfgeval zonder begrafenis

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

Met de diagnose van een chronische ziekte kreeg ik gratis een levenslang abonnement op een roestige achtbaan. Niet dodelijk, dat was een opluchting, maar what a ride. Het is zeker spannend maar ik ging niet vrijwillig in dat krakende wagentje zitten. En bij elke verandering in ziekte en levensfase proef ik het: de zoute smaak van rouw. Als je kind, jijzelf of je partner ernstig ziek wordt: dat verdriet gaat nooit meer weg. Een sterfgeval zonder begrafenis. Het allerergste gebeurt niet.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 27 april 2015

Het belang van evenwicht

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

In Nederland leven een half miljoen mensen met de gevolgen van hersenletsel. En bijna iedereen krijgt ooit met een hersenaandoening te maken. Huh? Ja. Migraine, epilepsie, niet-aangeboren hersenletsel, dementie, beroerte, angststoornissen, hersentumoren en ook ‘mijn' MS: Je ziet het niet direct. Kusje erop helpt niet en het heeft grote gevolgen. Ik zie graag meer mensen met een hersenaandoening in het gewone leven. En zo weinig en kort mogelijk in speciale instellingen. Meedoen in... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)