Delen

Blogs

Maandag 21 augustus 2017

Trillende benen bij stilstaan

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Silvia Rocchi‎

Lieve vrienden,   Met deze beelden is het niet mijn bedoeling jullie te shockeren, maar ik heb jullie hulp nodig om aan mijn ziekte, orthostatische tremor, bekendheid te geven. Dit is een zeer zeldzame progressieve neurologische aandoening.   Bij mij begon alles 12 jaar geleden. Uit het niets kreeg ik paniekaanvallen en vervolgens een depressie; tenminste, dat was de diagnose van de dokter. Elke keer dat ik in de rij bij de kassa van de supermarkt stond, op een trein... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Maandag 10 juli 2017

Mijn leven met OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Kees Star

Ik ben Kees Star, 74 jaar oud en bijna 52 jaar getrouwd met Aat. Wij hebben twee dochters en een zoon, allen getrouwd. Wij zijn blij met vijf kleindochters en twee kleinzonen, waar helaas een op zes jarige leeftijd is overleden aan een hersentumor.   Ongeveer 15 jaar geleden begon ik mij onzeker te voelen. De huisarts verwees mij door naar een neuroloog en zijn bevindingen verwezen naar iets in mijn evenwichtsorganen.   Een paar jaar later, tijdens een concert van het... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 1 juni 2017

Trillende benen bij stilstaan

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Linda Halberstadt

In oktober 2014, de dag nadat ik enthousiast mijn dakplataan had staan snoeien, had ik ineens enorme ondraaglijke pijn in mijn rechterarm. Dat bleek al snel een nekhernia te zijn, met enorme zenuwpijn in mijn arm. Om de pijn te stillen, ging ik aan de pijnstilling... In een hele forse dosering. Dat kon ik doen in nauw overleg met mijn apotheker (als apothekers assistente). De pijn werd onderdrukt, maar na een aantal weken begon ik te trillen op mijn benen. Heel heftig. Ik kon niet meer... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 13 april 2017

Niet meer kunnen staan

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Marianne van de Laan

Ineens kon ik niet meer staan. Stilstaan bedoel ik. Dat overkwam mij, zes jaar geleden, op 49-jarige leeftijd, bij de crematie van mijn moeder. Vanaf mijn 15 e jaar tot mijn 49 e heb ik altijd gestaan.   Ik werkte als kapper en had mijn eigen bedrijf. Hoezo kon ik niet meer staan? Had ik een burn-out, was het stress, vermoeidheid?     “Je ziet niks aan jou, dus doe gewoon.” “Doe maar net of het er niet is.” “Het zit tussen je... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Maandag 27 februari 2017

Niet kunnen stilstaan en wat nu?

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Elly de Bruijn

Even snel naar de supermarkt? Ik kijk wel even wat ik kan met de ingrediënten in de kast. Kuieren (zoals men dat in het Brabants zegt: langzaam lopen) over de braderie: misschien vanuit een kruiwagen. Op het vliegveld staan bij de incheckbalie? Vlieg eens op! Een praatje op straat? Ik geef je wel even een belletje! Je staat er (letterlijk) niet bij stil hoe vaak je stilstaat al is het maar even. Iedereen met Orthostatische Tremor (OT) kent wel de onmacht en het verdriet dat je kan... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Dit is contactinfo