Blogs

Maandag 22 juli 2019

'OT' en Cla'SIEN' in het tuincentrum..

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Clasien Calboo-Heideman

Het is een mooie voorjaarsdag. De tuinplanten ontwaken na een niet al te strenge winter. Veel knoppen staan al op springen en in het vogelhuisje, dat tegen onze schuur aanhangt, doet een koolmeesjespaar hun best om een goed onderkomen te creëren voor de toekomstige jonkies. Er moeten nog enige plantenbakken gevuld worden, dus heb ik het voornemen om deze middag naar het tuincentrum te gaan. Ik heb er zin in. "Ga je mee?" vraag ik 'OT'. "Is goed.....lijkt me leuk" antwoordt... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Maandag 7 januari 2019

Ervaring delen

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Klaske Atsma

Het begon allemaal in 1998 toen ik 53 jaar was. Ik kreeg last van trillingen in de beenspieren waarbij je bij het staan onzeker en onstabiel wordt. Jaren lang heb ik vele artsen bezocht en allerlei onderzoeken ondergaan voordat de diagnose gesteld kon worden.   Pas in 2015 kwam ik bij een neuroloog die ontdekte dat ik leed aan Orthostatische tremor (OT), een zeldzame neurologische aandoening. Deze neuroloog stuurde me direct door naar een professor dokter die... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 13 september 2018

Mijn gevecht met OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Greta Schutte

Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Greta Schutte en ben 46 jaar, sinds 13 juli 2017 heb ik de diagnose OT gekregen. In eerste instantie gaf mij dat een berustend gevoel omdat ik eindelijk wist wat ik had. Wel moest ik heel erg slikken omdat het iets is wat niet meer weg gaat, iets wat ik mijn hele leven op mijn rug zou mee moeten dragen, maar dat is dan maar zo. Mijn aandoening had eindelijk een naam en daar zou ik dan wel mee leren leven, zo dacht ik.   Ik had al een jaar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 2 augustus 2018

De sociale kant van OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Corry de Heus

De sociale kant, als je Orthostatische Tremor hebt, wil ik proberen te belichten. OT is een zeldzame neurologische aandoening. Het uit zich in heel snelle trillingen (tremoren) in de beenspieren, waarbij je bij het staan onzeker en onstabiel wordt. Onderstaand verhaal is één van de vele momenten, waarin ik mij bewust ben dat OT mij in een sociaal isolement kan brengen. Het kan mij verdrietig en machteloos maken en een gevoel van eenzaamheid geven.   Wat mij... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Maandag 18 juni 2018

Operatie door de ogen van Corry

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Corry en Frans

Ik vertel jullie hoe het gegaan is met de operatie (deep brain stimulation) op 25 oktober 2016 en het verdere verloop ervan.  Bij het gesprek met de chirurg medio oktober 2016 waren wij best gespannen. Hij begon direct het gesprek met 'Ik ga jou opereren'. 'Dat wist ik natuurlijk al', roep ik en ik moet lachen. Het ijs was meteen gebroken. Hij legde uit wat hij precies ging doen. Bij de vraag, 'weet u al wanneer?', keek hij op de lijst. 'Kun je 25 oktober??' Daar schrokken we... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor