Blogs

Dinsdag 1 oktober 2019

Leven met de ziekte van Parkinson

Geplaatst onder: Parkinson door Janet

Janet kreeg op haar 43e te horen dat zij de ziekte van Parkinson had. Dat is nu negen jaar geleden. Al in 2017 werkte zij samen met de Hersenstichting om een gezicht aan deze meedogenloze ziekte te geven.    Ook zo benieuwd hoe het nu met haar gaat? In een zelfgemaakte video kijkt ze terug op de afgelopen tijd, ze legt uit hoe ze in haar dagelijkse leven omgaat met de ziekte én ze vertelt over een spannende gebeurtenis die haar te wachten staat.   Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Parkinson

Donderdag 20 juni 2019

De ‘stroom’ van mijn leven

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Hoe je leven verloopt noemen ze ook wel eens poëtisch ‘de stroom van je leven’. De stroom van mijn leven gaat met scherpe bochten en hoge heuvels. Dit komt omdat ik na dertien jaar, sinds mijn 32e, met Parkinson leef. Sinds zeven jaar leef ik ook OP de stroom van het leven. Toen zijn er namelijk elektroden in mijn hersenen geplaatst, ook wel deep brain stimulation (DBS) genoemd, om de Parkinson te reguleren. Met positief resultaat! Het is inmiddels wel al de derde keer... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Parkinson

Donderdag 20 december 2018

Parkinson & leren: een trage inbelverbinding?

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Ik ben supertrots, want deze zomer heb ik mijn vaarbewijs gehaald. Ik slaagde in één keer; een mijlpaal! Zo’n vaarbewijs, dat lijkt misschien niet zo moeilijk, maar met Parkinson is dat een hele opgave. Als je een hersenaandoening hebt is in vele gevallen ook de capaciteit om nieuwe dingen te leren en op te slaan een stuk moeilijker. Dit ervaar ik met name wanneer mijn dopamineniveau een stuk lager is dan normaal (Parkinson wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Parkinson

Donderdag 18 januari 2018

Ben ik een held in mijn eigen verhaal?

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Elk goed verhaal heeft een begin, een midden en een einde. Maar wat het echt een goed verhaal maakt is de vreemde draai vlak voor het einde, het stuk vóór “en ze leven nog lang en gelukkig”. Deze draai is het stuk waar helden geboren worden, het stuk waar je je eigen held kan worden. Obstakels Een held is per definitie iemand die een belangrijk obstakel overkomt, een onvoorstelbaar iets in je leven. Voor mij was dit Parkinson. Ben ik een held in mijn eigen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Parkinson

Dinsdag 7 februari 2017

Hoe Parkinson mijn carrière binnendrong

Geplaatst onder: HersenletselParkinson door Gerard Pronk

Tien jaar geleden alweer. Wat kan er veel veranderen. Ik had een goede baan, werkte als ICT’er bij een grote organisatie. Ik werkte hard, vaak 50 uur in de week, en kreeg tot die tijd alleen maar goede beoordelingen. Ik was de laatste tijd wel erg moe, maar dat was ook niet zo gek. Vanwege de reorganisatie lag de werkdruk erg hoog. Tijdens een functioneringsgesprek kreeg ik voor het eerst te horen dat mijn beoordeling slecht was. Ik begreep er niets van!   Ik werkte voor... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in HersenletselParkinson