Blogs

Maandag 5 augustus 2019

De schoonheid van imperfectie

Geplaatst onder: DepressieTraumaSlaapstoornis door Saskia Troy

Uren lang lag ik te woelen, te piekeren en staarde ik naar het plafond. Inmiddels ging ik al niet meer naar school omdat ik dit niet meer de gehele dag vol kon houden. Slechts een paar maanden daarvoor zou ik nog elk weekend vroeg uit de veren zijn geweest om paardrijwedstrijden te rijden en daar de intensieve voorbereiding voor te doen. Ondanks dat ik in het verleden altijd vroeg op stond om mee te helpen met het voeren, uitmesten en poetsen van de paarden legde ik me er bij neer dat ik een... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DepressieTraumaSlaapstoornis

Vrijdag 29 maart 2019

Op tv

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

15 maart was het Internationale Dag van de Slaap. In dat kader werd ik (via de Hersenstichting) door Hart van Nederland benaderd voor een interview. Ik was vereerd, maar ook een beetje huiverig. Er zou namelijk een onderzoek gepresenteerd worden over de grote groep mensen die niet tevreden is over hun kwaliteit van slaap, maar die daar niets aan doet. Hier wilde ik eigenlijk niet mee geassocieerd worden, omdat ik al jaren duidelijk probeer te maken dat ik mijn slaapproblemen juist... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Woensdag 13 maart 2019

Wat kun je doen om minder last te hebben van een slaapstoornis?

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

Een chronische slaapstoornis is niet altijd te genezen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om er minder last van te hebben. Het is een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou en je situatie past. Wat voor de één de gouden tip is, werkt voor de ander misschien helemaal niet. In dit blog vertel ik over wat mij soms helpt om de kwaliteit van slaap iets te verbeteren en om beter om te gaan met energiegebrek.   Kluizenaar Bij de diagnose van mijn... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Maandag 18 februari 2019

Onbegrip

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

Ik heb gemerkt dat het voor mensen moeilijk te begrijpen is dat mijn slaapstoornis chronisch is en meer dan alleen maar ‘moe zijn’. Ik probeer het soms uit te leggen als een soort programmeerfout waar niets aan te doen is. Toch komt deze boodschap vaak niet over. Mensen gaan dan op zoek naar een andere oorzaak, meestal iets dat mijn eigen ‘schuld’ is. Drink ik misschien cafeïne voor het slapen gaan? Maak ik me te druk? Natuurlijk hebben dat soort dingen wel... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Donderdag 3 januari 2019

De dagelijkse impact van een slaapstoornis

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

Vanmorgen was het weer zover. Voordat de dag überhaupt was begonnen was ik al moe en beroerd. De oorzaak? Ik ben gisteravond naar een pubquiz geweest. Superleuk, maar daarna kon ik niet inslapen, niet doorslapen en niet uitslapen. Dat is het ding bij een slaapstoornis: 's avonds iets leuks doen moet je de volgende dag vaak zwaar bekopen.   Als er wordt geschreven over slaapstoornissen, dan gaat het vaak over tijdelijke, niet over de chronische. Daarnaast is nog maar weinig... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis