Het verhaal van Robin

Robin viel op achtjarige leeftijd van haar paard en liep hersenletsel op.

Bij haar is het vaak chaos in haar hoofd.

Door een val van haar paard, raakte Robin twaalf dagen in coma door zwaar hersenletsel.

Gelukkig ontwaakt zij en maakt zij tijdens haar revalidatie grote stappen vooruit. Zo heeft zij haar rechtszijdige verlamming overwonnen.

Maar in de puberteit begon Robin te merken dat ze anders was dan haar leeftijdsgenoten.

Ze is chronisch vermoeid, kan slecht filteren (te veel prikkels), waardoor het vaak een chaos wordt in haar hoofd.

Robin was ook al eerder te zien in de Hersenstichting thema-uitzending van Tijd voor Max. Bekijk dat fragment hier.

Wilt u mensen zoals Robin weer hoop geven?
Geef om uw hersenen en steun de Hersenstichting!

Op dinsdag 14 april was Bart Chabot samen met Anouk en Robin te gast in het programma Pauw. Naast aandacht voor de tv-show Geef om je Hersenen, werd er ook gesproken over de gevolgen van een ‪‎beroerte‬, ‪‎hersenletsel‬ door een ongeluk en een ‪‎hersentumor‬.

Lees hier het verhaal van Anouk