Home
Actueel
Nieuws
Eager People gaat de zee in voor de Hersenstichting
 

Eager People gaat de zee in voor de Hersenstichting

Geplaatst op 21 december 2018

'Duik op 1 januari met Eager People de zee in en vecht mee tegen parkinson'. Met die zin begon Gerhard te Velde aan zijn actie voor de Hersenstichting om geld op te halen om bij te dragen aan onderzoek naar medicijnen tegen parkinson. Eager People heeft inmiddels al 11 teamleden voor de nieuwjaarsduik en de teller staat al boven de € 8.500. 

Gerhard te Velde is eigenaar van Eager People, een organisatie die zich inzet voor het bemiddelen van mensen van alle leeftijden op ondersteunende functies, zoals conciërges, receptiemedewerkers en facility managers.


Gerhard vertelt: ”Voor een vaste klant in Den Haag wilden we een keer iets anders doen als bedankje dan de gebruikelijke bos bloemen of een fles wijn. Omdat ik al een tijdje rondliep met het idee om de nieuwjaarsduik in Scheveningen te doen, koppelde ik deze twee acties aan elkaar. Ik stelde de klant voor de zee in te duiken voor een goed doel naar zijn keuze.” De klant koos voor de Hersenstichting, omdat een goede vriend van hem, Ton, lijdt aan de ziekte van Parkinson. Met de actie hoopt Gerhard €10.000 op te halen om bij te dragen aan onderzoek naar medicijnen. De teller staat inmiddels op ruim € 8.500.


De actie kreeg snel bekendheid en naast collega’s haakten ook onder andere familie van Ton aan. Zo vond bijvoorbeeld de kleinzoon van Ton het ook een leuk idee om met deze sponsoractie mee te doen en op 1 januari het koude water in te plonzen. “En opeens ging het balletje rollen!”, zegt Gerhard enthousiast, “zoveel mensen vinden dit een sympathieke actie en doneerden geld of besloten zelf het water in te duiken om geld op te halen. Ik zie het zo: ik ben gezond, daar ben ik heel dankbaar voor. Dus als ik wat voor anderen kan doen die ziek zijn, dan doe ik dat graag. En daar hoort een beetje pijn lijden in het koude water bij!”


Wil jij ook bijdragen aan de actie van Eager People voor de Hersenstichting? Wil je geld doneren voor deze sympathieke actie of wil je zelf het water inspringen om geld voor deze actie op te halen? Kijk dan snel op deze actiepagina of meld je aan via nieuwjaarsduik@eagerpeople.nl.