Home
Actueel
Nieuws
Geef om je Hersenen levert 9263 nieuwe donateurs op
 

Geef om je Hersenen levert 9263 nieuwe donateurs op

Geplaatst op 7 december 2017

Gisteren, tijdens het liveprogramma Geef om je Hersenen, zijn er maar liefst 9263 nieuwe donateurs bijgekomen. Deze voorlopige eindstand is een geweldig resultaat. Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun enorme inzet!

De Hersenstichting en MAX sloegen wederom de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Dichter, schrijver en podiumkunstenaar Bart Chabot bracht deze avond veelbelovende onderzoeken en verhalen van patiënten onder de aandacht.

In het avondvullende programma namen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein.

Indrukwekkende verhalen

Bekende én onbekende mensen vroegen tijdens Geef om je Hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Foppe de Haan, Hugo Borst, Janine Abbring, Peter Timofeeff en Jochem van Gelder vertelden hun persoonlijke verhaal en onderstreepten het belang van hersenonderzoek. Isabella, een van onze boegbeelden, vertelde tevens haar indrukwekkende verhaal. Na een verkeersongeval op haar dertiende moest zij alles weer opnieuw leren.


Ook acteur Romijn Conen kwam aan het woord. Twee jaar geleden kreeg hij na een voorstelling geheel onverwacht een herseninfarct en kwam er een abrupt einde aan zijn carrière. 

 

Stef Bos verzorgde de muzikale omlijsting van het programma. Hij liet zich inspireren door persoonlijke verhalen uit de uitzending. Er waren gastoptredens van Diggy Dex, Edsilia Rombley en ambassadeur van de Hersenstichting: Willem Philipsen.

Uitzending gemist?

Op vrijdag 8 december om 14.25 uur op NPO2 en op zaterdag 9 december om 14.15 uur op NPO1, kunt u de uitzending nog eens terugzien. Ook tijdens deze herhalingen kunnen nieuwe donateurs zich aanmelden via telefoonnummer 0800-1170. 
Uiteraard kan doneren ook gewoon via onze website.