Home
Actueel
Nieuws
Hoe gaat het nu met Isabella?
 

Hoe gaat het nu met Isabella?

Geplaatst op 13 december 2018

Vijf jaar geleden werd Isabella (toen 13 jaar) aangereden door een scooter. Ze lag drie maanden in coma en moest daarna alles opnieuw leren. Praten, lopen, zindelijk worden en nog veel meer dingen die voor een dertienjarige vanzelfsprekend zijn. Het gaat nu nog steeds elke dag een beetje beter, maar veel dingen blijven lastig. We filmden vorig jaar haar verhaal voor onze mediacampagne en vragen Isabella hoe het nu met haar gaat.

“Eigenlijk gaat het goed met me! Vergeleken met vorig jaar heb ik echt weer stappen gezet. Ik doe dit jaar de laatste twee vakken om mijn eindexamen VMBO te kunnen halen. Daarna kan ik eindelijk naar een beroepsopleiding. Ik wilde voorheen zangeres of actrice worden. Die droom heb ik helaas moeten laten varen. Echt moeilijk vond (en vind) ik dat. Zo’n droom geef je niet zomaar op, natuurlijk. Maar nu wil ik graag met mensen met beperkingen werken.

 

Gelukkig zie ik wel dat ik me nog steeds ontwikkel. Dat merk ik aan kleine dingen: ik ben nu bijvoorbeeld alweer beter georganiseerd en ik kan meer plannen. Ik was een positief meisje en dat ben ik nog steeds. Mijn doorzettingsvermogen is gelukkig heel groot, dus ik strijd gewoon door.

 

Natuurlijk is het af en toe heel moeilijk. Ik baal ervan dat het ongeluk effect heeft gehad op de relatie met mijn vriendinnen. Ik zie ze weinig. En ik heb nog geen nieuwe vriendschappen opgebouwd. Mijn sociale contacten zijn dus tot een minimum beperkt. En ik vind het zelf ook moeilijk om contacten op te zoeken en te onderhouden. Vaak word ik dan ook teleurgesteld omdat mensen eigenlijk niet willen afspreken. Hierdoor voel ik mij regelmatig eenzaam.


Ik app af en toe met een meisje dat ook hersenletsel heeft. Toen ik aan het revalideren was heb ik eigenlijk geen vrienden gemaakt. Ik was er te slecht aan toe en zat er toen ook helemaal niet op te wachten om nieuwe vrienden te maken. Tijdens zo’n revalidatie ben je zo gefocust op jezelf en je herstel.


Maar ik merk wel dat steeds meer dingen wel lukken. Ik volg nu weer zangles en dat vind ik heel leuk. En leren gaat ook steeds beter. Ik ben blij dat ik van mezelf een goed humeur heb. Ik word uiteraard af en toe ook wel eens flink boos, maar dan is het ook wel weer snel over.”

 

Lees hier het verhaal van Isabella