Maak kans op een groepslezing

Groepslezingen van de Hersenstichting

Geplaatst op 14 maart 2017

De Hersenstichting deelt graag haar kennis over de werking van de hersenen en hersenaandoeningen. Om meer te weten te komen over de hersenen, kunnen organisaties verschillende lezingen aanvragen. Ter ere van de Brain Awareness Week, heeft de Hersenstichting  een lezing ter waarde van € 125 verloot.

De lezingen zijn bedoeld voor algemeen publiek, zoals vrouwenverenigingen, ouderenbonden, EHBO-verenigingen en scholen. Deze lezingen worden gehouden op een zelfgekozen locatie voor minimaal 20 personen. De kosten bedragen € 125.

Verloting

Ter ere van de Brain Awareness Week heeft  de Hersenstichting een lezing verloot. De winnaar is inmiddels bekend en is geïnformeerd.

Vier lezingen

Er zijn vier verschillende lezingen die de Hersenstichting organiseert. Dit zijn de onderwerpen:

• De lezing Geheugen en vergeten gaat in op de verschillende soorten geheugen en de verschillen tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening.
  • In de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond? krijgt u concrete tips om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden.
  • Hersenletsel en de gevolgen bespreekt de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Ook gaat het over de impact op het dagelijks leven en ontvangt u tips om hiermee om te gaan.
  • Voor ouders van pubers en docenten is er de nieuwe lezing Puberhersenen in ontwikkeling. Hierin wordt uitgelegd wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook krijgt u praktische tips om u te helpen in de omgang met pubers.