Nieuwe editie HersenMagazine is uit

Nieuwe HersenMagazine is uit

Het themanummer ‘Vermoeidheid’ gaat in op een verschijnsel waar alle mensen met hersenletsel mee te maken krijgen. Vermoeidheid wordt meestal veroorzaakt door het letsel zelf. Ook mensen met hersenaandoeningen, zoals migraine of depressiviteit, kunnen met ernstige vermoeidheid te maken krijgen.

Eus van Someren nam in opdracht van de Hersenstichting  34 relevante Nederlandse onderzoeken onder de loep en deelt interessante bevindingen over slaapduur en slaapkwaliteit.

Luciano Fasotti onderzoekt mensen met een beroerte. Hij geeft oplossingen die vermoeidheid
kunnen voorkomen.

Michel Ferrari  is vooraanstaand onderzoeker naar migraine. Hij vertelt de laatste stand van zaken.

Marijke Gordijn van Chrono@work ontwikkelde in opdracht van de Hersenstichting Charge your Brainzzz, een lespakket met serious games dat jongeren stimuleert hun slaapgedrag te verbeteren.

Annemiek Lely is een van de nieuwe gezichten uit de campagne van de Hersenstichting. Annemiek vertelt openhartig over haar depressie, een continu en extreem gevoel van somberheid en vermoeidheid.