Home
Actueel
Nieuws
Scholen gezocht voor onderzoek Charge Your Brainzzz
 

Scholen gezocht voor onderzoek Charge Your Brainzzz

Geplaatst op 5 juni 2018

De Vrije Universiteit en GGD Amsterdam doen in opdracht van de Hersenstichting in schooljaar 2018-2019 onderzoek naar de effecten van Charge Your Brainzzz. Dit lespakket over slaap is inmiddels al door meer dan 150 scholen aangevraagd sinds de lancering in september 2017. De Hersenstichting is op zoek naar scholen die komend schooljaar het programma willen uitvoeren.

Charge Your Brainzzz, ontwikkeld door Chrono@Work in opdracht van de Hersenstichting, is een lespakket voor de 2e of 3e klas van VMBO-T, HAVO of VWO. In 3 lessen van 45 minuten leren de leerlingen over slaap en wordt gezond slaapgedrag gestimuleerd.

 

De Vrije Universiteit en GGD Amsterdam zijn in maart een onderzoek gestart om het effect van het lespakket te meten. Hiervoor wordt kennis en attitude over slaap en het slaapgedrag van leerlingen gemeten vlak vóór, vlak na, en 2 maanden na het uitvoeren van het lespakket. De klassen die de vragenlijst het meest compleet invullen, maken kans op een klassenuitje t.w.v. € 250,-.

Scholen gezocht

Voor het onderzoek naar Charge Your Brainzzz en gezond slapen zijn de onderzoekers op zoek naar scholen die…

  •  …in schooljaar 2018-2019 aan de slag willen gaan met Charge Your Brainzzz;
  •  …met enkele of alle klassen van het 2e en 3e leerjaar mee willen doen;
  •  …hun leerlingen korte vragenlijsten willen laten invullen over slaap en slaapgedrag.

Waarom meedoen?

  • Goed leren begint bij Goed slapen. Met het lespakket krijgen leerlingen meer informatie over het belang van slaap voor de hersenen en stimuleert u ze hun eigen slaapgedrag te verbeteren.
  • Leerlingen kunnen een klassenuitje t.w.v. € 250,- winnen (voor de 5 best scorende klassen).
  • De school krijgt extra informatie, zoals factsheets of een informatieavond, over het slaapgedrag van uw leerlingen.

Meer informatie

Als ouder of leerling geïnteresseerd in dit project? Kaart het aan bij de school! Bent u werkzaam op een school, wilt u meedoen of heeft u vragen? Neem (vrijblijvend) contact op met verantwoordelijk onderzoeker Maj-Britt Inhulsen (maj-britt.inhulsen@vu.nl; 06-82540466). Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden.