VriendenLoterij vervult hartenwens van onze ambassadeur Danny

Geplaatst op 18 maart 2019

Fotografiewens van Hersenstichting-ambassadeur Danny komt uit

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor onze ambassadeur Danny Laponder (41) uit Almere. Om hem in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn ambassadeurschap bij de Hersenstichting, deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee kwam zijn wens uit en werd hij verrast met een gloednieuwe fotocamera.

Danny kreeg in de zomer van 2015 een beroerte, waar hij nog steeds dagelijks de gevolgen van ondervindt. Werken gaat niet meer en vooral overprikkeling is het grootste probleem. In fotografie heeft Danny zijn grote passie gevonden en zijn grootste wens is om te kunnen fotograferen met een professionele camera.

Als ambassadeur van de Hersenstichting zet Danny zich, samen met zijn vrouw en zoon, in om de gevolgen van een hersenaandoening voor de patiënt en zijn naasten onder de aandacht te brengen. “Mensen zoals Danny betekenen veel voor de Hersenstichting”, zegt Christel Sohier, hoofd Fondsenwerving en Communicatie bij de Hersenstichting. “Het vergt moed om je persoonlijke verhaal met de rest van Nederland te delen. Zijn leven, en dat van zijn gezin, is na de beroerte volledig op zijn kop gezet. Gelukkig heeft hij afleiding gevonden in fotografie. Om mooie foto’s te kunnen maken, wilde hij graag een goede camera. We zijn erg blij dat we deze wens met hulp van de VriendenLoterij kunnen verwezenlijken”, zegt Sohier.

Danny Laponder (41) is blij verrast: “Een wandeling in de natuur brengt mijn hoofd tot rust. Door mij te focussen op fotografie kan ik mijn zorgen even vergeten en mooie ervaringen vastleggen. Daar geniet ik enorm van. De nieuwe camera betekent dan ook veel voor mij.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds