Home
Actueel
Nieuws
Workshop ‘Een steekje los…?’ bij jaarevent Deltaplan Dementie

Workshop ‘Een steekje los…?’ bij jaarevent Deltaplan Dementie

Geplaatst op 25 oktober 2018

Durf jij te praten over dementie? Met degene die de diagnose kreeg, de mensen om de patiënt heen, met de zorgprofessionals? Stel jij de vragen die je wil stellen of vind je het lastig bepaalde onderwerpen rond dementie aan te snijden? Tijdens het jaarevent Deltaplan Dementie op 19 november in Utrecht verzorgen Els van der Rhee en Danielle Dil vanuit de Hersenstichting de workshop ‘Een steekje los…?’

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt op maandag 19 november de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Met een bijdrage van inspirerende sprekers en betrokken leden worden tijdens dit event gezamenlijke ambities en gekozen speerpunten voor 2018 en de geboekte resultaten gedeeld. U kunt rekenen op een dag volop uitwisseling van kennis en ervaringen tijdens lezingen, workshops, masterclasses en een informatiemarkt.

Workshop 'Een steekje los…?'

Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit 31 workshops. Vanuit de Hersenstichting verzorgen Els van der Rhee en Danielle Dil de workshop ‘Een steekje los…?’ aan de hand van het spel van Zorgbelang Gelderland dat in 2014 de Hersenbokaal won.  

 

Els en Danielle: ”Kom bij ons spelenderwijs in gesprek over dementie en de kwaliteit van leven. Op een laagdrempelige en ludieke manier bespreken we verschillende facetten van het leven met dementie. Aan taboes doen wij niet! Hoe zit het met gezondheid, hulp, sociale contacten, thuis, relatie, studie en beroep, vrije tijd en zingeving?” 

Aan het einde van de workshop heeft u als deelnemer meer (h)erkenning, kennis en begrip. Bovendien weet u dan ook wat de Hersenstichting doet voor mensen met dementie en de ziekte van Alzheimer.

Keynotesprekers

Keynote sprekers zijn Marjolein de Vugt en Mark Mieras. Marjolein de Vugt is gezondheidspsycholoog in het Maastricht UMC+ en mede-hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg. Als hoogleraar zet zij zich in voor een optimale ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. Mark Mieras is wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in de neuropsychologie. In zijn lezing vertelt hij hoe kunst en muziek kunnen helpen om samen met mensen met dementie in het hier en nu te verkeren.

Het Deltaplan Dementie

Het Deltaplan Dementie is het nationale actieprogramma om het hoofd te bieden aan de gevolgen van een toenemend aantal mensen met dementie. Het Deltaplan Dementie steunt op drie pijlers: onderzoek, zorgverbetering en de dementievriendelijke samenleving. Het Deltaplan Dementie is ook een actief platform: samenwerking is het sleutelwoord. De Hersenstichting heeft zich met zo'n 64 andere organisaties uit onder meer de zorg, het bedrijfsleven, de wetenschap aan het Deltaplan Dementie verbonden. 

Programma en aanmelding

Kijk voor het gehele programma en voor aanmelding op de website van Deltaplan Dementie.