Infolijn

De Infolijn van de Hersenstichting is er voor iedereen met een algemene vraag over de hersenen of over (de gevolgen van) een hersenaandoening: patiënten en hun naasten, professionals en overige geïnteresseerden. 

 

Heeft u een vraag? Bel dan naar 070-209 22 22 (op maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 12:00 uur) of mail naar: infolijn@hersenstichting.nl

 

Waarvoor kunt u wel/niet terecht bij de Infolijn?

U kunt bij ons terecht voor algemene vragen over allerlei hersenaandoeningen, zoals over symptomen, behandeling, lotgenotencontact etc. De Hersenstichting heeft echter geen artsen en/of behandelaars in dienst; wij kunnen u geen persoonlijk medisch advies geven of een diagnose stellen. Hiervoor verwijzen wij u naar uw huisarts en/of behandelend specialist.

 

De patiëntenvoorlichters streven ernaar uw vraag binnen twee weken te beantwoorden. Mochten wij zelf geen antwoord hebben op uw vraag, dan zullen wij zo nodig ons netwerk van deskundigen inschakelen. In dat geval kan de beantwoording van uw vraag langer op zich laten wachten. Wij zullen u hier dan over berichten.

Informatie over hersenaandoeningen

Op deze website kunt u veel informatie vinden over de hersenen en (de gevolgen van) verschillende hersenaandoeningen. Staat de informatie die u zoekt nog niet op de site? Legt u dan uw vraag voor aan de Infolijn. Of kijk eens bij de veelgestelde vragen aan de Hersenstichting.

Webwinkel

In de webwinkel van de Hersenstichting zijn diverse folders en brochures over hersenen en hersenaandoeningen te bestellen of gratis te downloaden.

Lotgenotencontact

Heeft u behoefte aan een luisterend oor, informatie van ervaringsdeskundigen of lotgenotencontact? Neemt u dan contact op met een van de patiëntenverenigingen in Nederland op het gebied van hersenletsel en hersenaandoeningen.

Second opinion

Bent u niet tevreden over uw behandeling of wilt u dat een andere, onafhankelijke behandelaar naar uw situatie kijkt? Denk dan eens over de mogelijkheid van een second opinion. U heeft hier wel een verwijsbrief voor nodig. Meer informatie over het aanvragen van een second opinion vindt u op: www.patientenfederatie.nl

Interessante links

Op deze pagina vindt u een overzicht van relevante en interessante websites en organisaties voor mensen met een hersenaandoening en hun omgeving.