Delen
 

Infolijn

Patiënten, hun familie en overige geïnteresseerden kunnen hun vragen over de hersenen en hersenaandoeningen stellen aan de Infolijn van de Hersenstichting.


De Infolijn is iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 12.00 uur via 070-209 22 22. Buiten deze tijden kunt u uw vraag stellen via infolijn@hersenstichting.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee weken te beantwoorden.

Waarvoor kunt u wel/niet terecht bij de Infolijn?

U kunt bij ons terecht voor algemene vragen over allerlei hersenaandoeningen, zoals over symptomen, behandeling, lotgenotencontact, etc. Wij hebben echter geen artsen en/of behandelaars in dienst en kunnen u dus ook geen persoonlijk medisch advies geven of een diagnose stellen. Hiervoor verwijzen wij u naar uw huisarts en/of behandelend specialist.

 

Mochten wij zelf geen antwoord hebben op uw vraag, dan zullen wij zo nodig ons netwerk van deskundigen inschakelen. In dit laatste geval kan de beantwoording van uw vraag langer op zich laten wachten. Wij zullen u hier dan over berichten.

 

Acute situaties

Bij acute, levensbedreigende situaties moet u altijd direct 112 bellen.

 

Geestelijke nood

Zit u in geestelijke nood of heeft u of iemand in uw omgeving met suïcidale gedachten? Bel dan 0900-0113 of kijk op de website van 113 Zelfmoordpreventie.

Informatie over hersenaandoeningen

Op onze website kunt u veel informatie vinden over de hersenen en hersenaandoeningen. Op de pagina over een hersenaandoening wordt, waar mogelijk, verwezen naar relevant voorlichtingsmateriaal, patiëntenverenigingen of andere websites met informatie over de betreffende aandoening. Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Legt u dan uw vraag voor aan de Infolijn.

 

Webwinkel

In de webwinkel van de Hersenstichting zijn verschillende folders en brochures over hersenen en hersenaandoeningen te bestellen of gratis te downloaden. In het bijzonder de vijf zorgwijzers geven veel praktische tips over het omgaan met de gevolgen van hersenaandoeningen: gedragsveranderingen, vermoeidheid, geheugen, partners of hersenaandoeningen en seksualiteit.

Second opinion

Bent u niet tevreden over uw behandeling of wilt u dat een andere, onafhankelijke behandelaar met een frisse blik naar uw situatie kijkt, denk dan eens over de mogelijkheid van een second opinion. U heeft hier wel een verwijsbrief voor nodig. Voor informatie over second opinion: www.npcf.nl. Onderaan die pagina kunt u een uitgebreide brochure downloaden.

Lotgenotencontact

Voor het uitwisselen van ervaringen en praktische tips kunt u terecht bij een van de verschillende patiëntenverenigingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van patiëntenverenigingen in Nederland op het gebied van hersenletsel en hersenaandoeningen. Ze organiseren vaak bijeenkomsten voor lotgenotencontact, maar u kunt er ook praktische vragen stellen.

Veelgestelde vragen

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen aan de Hersenstichting.

Gerelateerde links

Op deze pagina vindt u een overzicht van relevante en interessante websites en organisaties voor mensen met een hersenaandoening en hun omgeving.

Dit is contactinfo