Sterilisatie

Ik heb mezelf laten steriliseren. Omdat ik een ontwikkelingsachterstand heb, vind ik dat ik toekomstgericht nooit voor kinderen kan zorgen. Het komt regelmatig voor dat mensen met een verstandelijke beperking zwanger worden. (Die kinderen worden vaak op jonge leeftijd door jeugdzorg in bescherming genomen!)

Ik vind het belangrijk dat je kinderen een toekomst kan bieden. Er komt zoveel bij een goede opvoeding kijken. Je moet alles financieel goed voor elkaar hebben. (Een eigen Huisje + Baan!)

Ik ken twee mensen die allebei verstandelijk beperkt zijn. Die vrouw is al 4x zwanger geworden. Elke keer word die baby uit huis geplaatst. Waarom worden zij daar niet goed in begeleid? Ik kan mezelf daar heel erg boos om maken. Kinderen moeten opgroeien in een veilige/stabiele leefomgeving.

Ik wil niet dat mijn kinderen de kans lopen om door jeugdzorg uit het huis geplaatst te worden. (Je moet je kind een toekomst kunnen bieden!) Voor mensen met een normale intelligentie is het vaak al moeilijk om kinderen op te voeden. Je kan niet zomaar even genieten van alle vrijheid, want je aandacht gaat altijd naar je kinderen. (Op de tweede plek kan je aandacht besteden aan jezelf of aan je partner!) Toekomstgericht zal ik nooit moeder worden. (Ik heb dat goed kunnen accepteren!) De kinderen van mijn vriendinnen vind ik geweldig. (Ik ben ook weer blij als ik rust kan ervaren!) Een leuke partner krijgen en samen de liefde delen voor elkaar. Daar heb ik wel behoefte aan. Met kleine stapjes, hoop ik steeds beter te functioneren!

Ik hou zoveel van kinderen, dat ik het belangrijk vind dat ze opgroeien in een stabiele/veilige leefomgeving. (Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze!) 

Overwegen jullie zelf ook een Sterilisatie?

Groetjes Yoni


Yoni schrijft blogs en gedichten over haar autisme op haar facebookpagina 

Lees hier de vorige blog van Yoni