Theaterlezing

Tijdens de theaterlezing van Het Fitte Brein belichten de drie sprekers, elk vanuit hun eigen perspectief, het belang van lichaamsbeweging voor fitte en gezonde hersenen. De Hersenstichting is samen met de Edwin van der Sar Foundation en Professionals in NAH partner van Het Fitte Brein.

De middag duurt doorgaans van 12.00 uur tot 16.30 uur. Voor en na de lezingen kunt u een informatiemarkt bezoeken met standjes van de aanwezige (lokale) sponsors en vaste partners. Na afloop van de lezingen is het mogelijk de sprekers te ontmoeten en hun boeken te kopen en te laten signeren.

Sprekers

  • Dick Swaab: Professor Dick Swaab is met name bekend om zijn spraakmakende boek Wij zijn ons brein. In 1979 werd Swaab hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. De hoogleraar is met pensioen, maar nog zeer actief. Onder meer als onderzoeker, spreker en dagvoorzitter.
  • Erik Scherder: Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Zijn talent werd herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatig en graag geziene gast is. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.
  • Ard Schenk: Ard Schenk is een Nederlands voormalig langebaanschaatser. De 75-jarige schaatsheld heeft de lichamelijke opvoeding van de mens tot zijn boodschap gemaakt. “Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wel te beïnvloeden.”

Volgende theatereditie: 20 november 2021

De eerst volgende theatereditie vindt plaats op zaterdag 20 november in het Chassé Theater in Breda.

Onze sprekers Ard Schenk, Dick Swaab en Erik Scherder zullen deze middag ieder vanuit hun eigen perspectief de invloed van bewegen en het gebruik van het brein bij jongeren en ouderen bespreken. Willem Phillipsen is de gast-spreker deze dag.

De kaartverkoop zal van start gaan op donderdag 14 oktober as. om 10.00 uur. De tickets zijn gratis, maar u dient zich wel te registreren. Dat kan via onderstaande, oranje button.

Donateurs van de Hersenstichting blijven op de hoogte van ticketverkoop via de nieuwsbrief. Wilt u ook als een van de eersten op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Het Fitte Brein? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Webinars

Om nog meer mensen te kunnen informeren en inspireren met Het Fitte Brein organiseerden we naast theaterlezingen ook webinars. Dit zijn interactieve lezingen die plaatsvinden via het internet. De vorige webinars gingen over de thema’s stress, slaap, puberbrein, mindfulness, voeding, fit blijven en prikkels. U kunt deze webinars terugkijken op de website www.hetfittebrein.nl.