Home
Onderzoek
Uitgelicht onderzoek
Traumatisch hersenletselonderzoek
Delen

Traumatisch hersenletselonderzoek

Een deel van de patiënten met traumatisch hersenletsel na een ongeval houdt veel klachten. Onderzoekers willen over deze patiënten en hun klachten meer te weten komen. Zij kijken zowel naar de  werking van de hersenen als naar de werkzaamheid van psychotherapie, die erop gericht is om beter te leren omgaan met de klachten. Het doel van dit onderzoek is de kwaliteit van leven van deze groep patiënten aanzienlijk te verbeteren zodat ze hun werk en sociale activiteiten sneller kunnen hervatten.

  •  

In onderstaand filmpje vertelt Joukje van der Naalt, Universitair Medisch Centrum Groningen, meer over haar traumatisch hersenletselonderzoek.


Meer voorbeelden van traumatisch hersenletselonderzoek

Patrick Schober - VU Medisch Centrum Amsterdam

Per jaar lopen 500 tot 700 mensen ernstig traumatisch hersenletsel op, meestal als gevolg van een verkeersongeval of een val van grote hoogte. Patrick Schober en zijn onderzoeksgroep willen de beste methoden vinden om de patiënten direct na het ongeval in de traumahelikopter of ambulance te behandelen. Zij gaan in kaart brengen hoe direct na een ongeval veel voorkomende problemen behandeld worden. Ze zullen aanbevelingen doen voor de meest effectieve behandelmethoden, om de herstelkansen van nieuwe slachtoffers van een ongeval te verbeteren.

Dit is contactinfo