Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Rondom de organisatie van onze collecte zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Met de jaarlijkse collecteopbrengst laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit.

Vacature collectant

Van de collectant wordt gevraagd om een uurtje of twee in de collecteweek in eigen wijk of buurt te collecteren. Alle hulp is welkom.

U bepaalt zelf hoeveel avonden (of dagen) u gaat collecteren. Één avond, twee avonden, of meer: wij zijn blij met elk uur dat u zich inzet voor de Hersenstichting. De beste tijden om te collecteren zijn tussen 17.00 en 20.00 uur of op zaterdag.
U kunt huis-aan-huis collecteren, bijvoorbeeld in uw eigen straat en/of buurt. Maar u kunt ook gaan collecteren in een winkelcentrum of op de markt. Waar u collecteert, gaat in overleg met de collecte-organisator.

Het is maar 1 week per jaar mogelijk om voor de Hersenstichting te collecteren. In 2018 was dat de week van 29 januari t/m 3 februari en in 2019 vindt de collecte plaats van 28 januari t/m 2 februari.

Vacature organisator

Een organisator is de spin in het web, heeft contact met de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting, regelt ter plaatse de afspraken met de collectant en zorgt voor de financiële afwikkeling. Deeltaken zijn ook mogelijk.

Taken van een organisator:

• Onderhouden van de contacten met de collectant;
  • Het maken van een stratenplan (als dat er nog niet is);
  • Uitdelen en innemen van de collectematerialen;
  • Tellen van de opbrengst;
  • Afstorten van het collectegeld bij de bank.

Het gaat om een korte klus. De werkzaamheden vinden vooral plaats in januari en in een deel van februari. Er kan worden samengewerkt met andere organisatoren binnen de plaats of gemeente.

Aanmelden

Aanmelden voor alle vacatures kan tijdens kantooruren bij het kantoor in Den Haag: 070 - 360 48 16 of per mail naar info@hersenstichting.nl.

U kunt ook direct het formulier invullen voor collectant of organisator.

Voor vragen over de inhoud van de functies kunt u terecht bij de desbetreffende regiovertegenwoordiger.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de regiovertegenwoordigers met hun contactgegevens.