Home
Steun ons
Sponsoracties
818-samen ben je niet alleen
Delen

samen ben je niet alleen

01 maart 2017 tot 26 mei 2017 - Initiatief: Laura. Louws
Hallo MenSen
Ik ben Laura Louws, 37 jaar, moeder van twee prachtige kinderen en echtgenote van Ronald.

Dit jaar staat mij een sportieve uitdaging te wachten. Op vrijdag 26 mei wil ik de Mont Ventoux fietsend bedwingen. Met deze beklimming van de legendarische “Reus van de Provence” hoop ik zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hersenstichting waar de helft van de opbrengst naar MS-research gaat.
Waarom hersenstichting: wie kent het niet??? MenSen met hersenaandoeningen?

Denk aan MS, hersentumoren, beroerten, epilepsie, alzheimer, nekkrampen enz. Te veel om op te noemen.

Helaas weet ik zelf maar al te goed wat de ziekte Multiple Sclerose inhoudt: in mijn directe omgeving is er iemand met deze ziekte.MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel met grote negatieve gevolgen voor de patiënt.

MS heeft invloed op het gezin, met name omdat het verloop van de ziekte niet te voorspellen is.

De kwaliteit van leven gaat sowieso achteruit. Als ik zie hoe die persoon met zijn ziekte omgaat, kan ik alleen maar trots op zijn. Natuurlijk moest ie heel erg wennen aan de situatie en aan de ziekte zelf maar desondanks bleef ie altijd optimistisch.

MS heb je niet alleen maar alle familieleden om je heen!

Waarom Mont Ventoux?


Het idee is aangewakkerd door Jan van der Eijk, wielerspecialist van Serooskerke. Tijdens het brengen van mijn oude fiets voor een reparatie vertelde hij iets over Mont Ventoux. Hij was zo enthousiast dat dit aanstekelijk werd.

Dit gebeurde in de vroege zomer van 2016.

Bij het ophalen van mijn fiets vroeg hij of ik interesse had in een infoavond over “De Kale Berg” .

Toen heb ik emailadres en telefoonnummer achter gelaten.

De hele zomer spookte het Mont Ventoux idee door mij hoofd. Het liet me niet los… waarom??? Ik had geen idee maar het idee dat ik dit ooit zou mogen doen werd steeds aanlokkelijker.

Na de zomervakantie ben ik info gaan verzamelen over deze berg en heb verschillende keer contact opgezocht met de organisatie van Driehoek. Na een aantal weken kwamen we (ik en Ronald) bij Driehoek terecht waar ons een erg enthousiaste coach te woord stond. Lianne de Nooijer.

Ze was niet minder enthousiast dan Jan…. In tegendeel.

Ik denk dat ze zelfs het meest pessimistische mens op aarde om zou praten om met haar, DE COACH, en haar collega’s deze berg te beklimmen. Of ze dit wandelend, hardlopend of fietsend doet is aan de persoon zelf.

Hoe dan ook…na afloop van onze gesprek met Lianne was ik erg enthousiast en mijn “droom om de MV” te beklimmen werd stukje bij stukje steeds echter. Ik kreeg 3dagen de tijd om te reageren. 3 dagen om te beslissen of ik dit wilde. 3 dagen waarin ik als een “kip zonder kop” zou lopen terwijl ik het antwoord allang wist.

Na lang overwegen en ook wel twijfelen had ik de keuze genomen.

Hét wordt zwaar, daar ben ik van bewust maar ik doe het niet alleen. Ik ben enorm dankbaar dat mijn thuisfront mij ondersteund. Zonder mijn gezin kan ik dit niet.

Dit is voor mij een unieke uitdaging om met verschillende mensen op 26 mei 2017 deze Reus te mogen beklimmen voor zo’n mooi doel.

Niet zo lang geleden heb ik mij, wegens privéomstandigheden, gerealiseerd hoe dankbaar je mag zijn als je gezond bent en hoe groot de wilskracht van mensen kan zijn. Verdere details zal ik jullie besparen.

Maar zoals iedere uitdaging gebeurd is dit niet zonder de steun van familie, vrienden, kennissen en trainingsmaatjes.

Mijn trainingen begonnen in september. Al snel werd ik ingedeeld in de woensdagochtendgroep genaamd LES GRIMPEURS DU MONT VENTOUX

Voor september had ik geen “racefiets” ervaring. Door Driehoek begon ik aan dit avontuur.Ondanks het feit dat fietsen op zich een individuele sport is, kan de voorbereiding naar dit sportevenement een mooi groepsgebeuren zijn. Het laat je toe om ervaringen te delen, samen te oefenen, referentiepunten vast te leggen en prestaties tegenover mekaar af te wegen. Het zorgt ook voor een zekere discipline en regelmaat in de trainingen. De vooruitgang van mijn fietsmaatjes is tevens voor mij een stimulans om verder te oefenen.

Op zondagochtend fietsen we vaak een rondje o.a. door Walcheren. Ik voel me bevoorrecht om tussen deze toppers te mogen fietsen.

Ik voel me net een groentje wat fietsen betreft en vaak geven ze me adviezen en helpen ze me waar nodig is. Iedereen weer met zijn eigen verhaal. Iedereen UNIEK op zijn eigen manier.Iedereen Bedankt!

Naast een sportieve uitdaging is er ook een financiële uitdaging om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en begeleiding voor mijn goede doelen.

Met het geld dat ik ophaal wil ik o.a. MS –onderzoekprojecten ondersteunen die erop gericht zijn om MS de wereld uit te helpen en om de kwaliteit van leven voor MS-patiënten op de korte en lange termijn te verbeteren.

Interesse in sponsoring? Alle opbrengsten gaan rechtstreeks van de hersenstichting en MS-research. Met het geld wordt onder meer onderzoek gedaan naar het verloop van de hersenaandoeningen en MS.
Meer informatie:
https://www.inactievoorms.nl/actie/laura-louws

WWW.ms-research.nl
www.hersenstichting.nl

Laura. Louws Zoutelande
Dit is contactinfo