Sponsoracties
828-10 juni 10 km lopen voor de Hersenstichting

10 juni 10 km lopen voor de Hersenstichting

10 juni 2017 tot 10 juni 2017 - Initiatief: LPK. Wijnker
Mijn vader en ik gaan op 10 juni 2017 10 km wandelen door Bergen Noord-Holland.
Wij hebben allebei NAH en willen op deze manier laten zien dat je ondanks alle tegenslagen nog heel veel kunt bereiken, zolang je maar blijft oefenen, in jezelf geloven en vooral niet opgeven.
5 januari 2016 is mijn vader getroffen door een herseninfarct.
10 juni 2012 ben ik van de trap gevallen en met mijn hoofd op een betonnen vloer terechtgekomen, met als gevolg verschillende hersenkneuzingen en een zware hersenbloeding.
10 juni 2017 lijkt ons een bijzondere dag om deze wandeling te gaan maken omdat het dan precies vijf jaar geleden is dat ik van de trap viel, en dankbaar zijn dat we dit nog samen kunnen doen.

Het zal een zware tocht worden, niet alleen omdat het voor mij de eerste keer wordt dat ik een route van 10 km ga lopen, maar vooral vanwege mijn halfzijdige verlamming.
Mijn vader heeft geen lichamelijke beperkingen maar heeft eveneens last van vermoeidheid, waardoor het voor hem ook niet mee zal vallen.
Wij zijn daarom maar alvast begonnen met oefenen.

Waarom 10 km?
10 km is inderdaad veel, (alleen bij de gedachte krijg ik al zweet op mijn voorhoofd).
Mijn eerste streven was 5 km, maar deze heb ik inmiddels behaald.
Omdat we onze grenzen blijven verleggen is het tijd voor de volgende uitdaging.
Hoe gaaf zou het zijn om op deze dag, samen met mijn vader die 10 km te behalen, waarbij we ook nog eens een mooi bedrag kunnen ophalen voor de Hersensticthting.

Op deze manier hopen wij andere mensen te motiveren om ook in beweging te komen, niet alleen omdat het goed is voor je lichaam, maar vooral voor je hersenen!
Want je hersenen zijn ontzettend waardevol, probeer daar goed mee om te gaan op alle mogelijke manieren.
Bewegen neemt energie, maar geeft ook weer energie!

Ben je op 10 juni toevallig in Bergen, of lijkt het je gewoon leuk om ons te ontvangen bij aankomst, kom dan gerust langs.
Wij starten aan het einde van de Nesdijk en eindigen daar ook weer. (zie route hieronder)
De aankomsttijd maken wij die dag zelf bekend.

Steun ons alsjeblieft voor meer hersenonderzoek.

Wij laten de keuze aan de Hersenstichting voor welk onderzoek zij het geld gaan gebruiken.
Wat ons betreft verdienen ze het allemaal.

Maak ons en de Hersenstichting blij en geef er een centje bij.

Alvast bedankt en wie weet tot dan!

Lara en Piet Wijnker

LPK. Wijnker Alkmaar