Sponsoracties
915-IronMan Maastricht voor de Hersenstichting

IronMan Maastricht voor de Hersenstichting

06 september 2017 tot 06 augustus 2018 - Initiatief: S. Opgenoort
Een jaar geleden heb ik beloofd dat ik in 2018 een hele IronMan zou gaan voltooien voor een goed doel.
3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen binnen 16 uur. (al hoop ik een stukje sneller te zijn)
Datum en plaats zijn bekend en inschrijving is geregeld: 5 augustus 2018, IronMan Maastricht!
Inmiddels heb ik redelijk leren borstcrawlen, heb ik een mooie racefiets gekregen van mijn buddy for life en zijn mijn trainingen nu in volle gang.
Nu het goede doel nog.
Ik wilde graag een goed doel dat kort bij me staat. Ik heb dan ook niet erg lang hoeven nadenken:
Mijn goede doel wordt de Hersenstichting.
Er zijn 3 redenen waarom ik hiervoor heb gekozen. En dat komt even mooi uit aangezien een triathlon uit 3 onderdelen bestaat.

Reden 1: De ziekte van Parkinson.
Een slopende ziekte waar o.a. mijn dierbare tante al jaren dagelijks mee worstelt en met haar vele andere lieve mensen die op veel te jonge leeftijd beperkingen opgelegd krijgen door deze onvoorspelbare ziekte.
Voor haar en alle andere Parkinsonpatiënten ga ik de 3,8 km zwemmen voltooien om geld op te halen voor de hersenstichting.

Reden 2: MS.
Een even zo slopende en grillige onvoorspelbare ziekte, waar mijn lieve nicht zich zo dapper doorheen slaat.
Voor haar en alle andere MS patiënten ga ik de 180 km fietsen voltooien om geld op te halen voor de hersenstichting.

Reden 3: Mijn schoonzusje!
Mijn lieve schoonzus, veel te vroeg uit het leven gerukt door een hersenaneurysma.
Wat zou het allemaal anders zijn gelopen als er gewoon iemand van tevoren had ontdekt dat jij met een tijdbom in je hoofd liep lieverd.
Voor jou en voor alle mensen die jou nog dagelijks moeten missen ga ik 42 km hardlopen.
Voor jou ga ik de marathon voltooien om geld op te halen voor de hersenstichting in de hoop dat er in de toekomst niemand meer gemist hoeft te worden door deze aandoening.
Voor jou ga ik de finish halen, no matter what!

Met behulp van onderzoek kunnen hopelijk al deze ziektes en aandoeningen eerder opgespoord worden en beter behandeld worden na diagnose.

Ik hoop op jullie steun (alle kleine beetjes helpen) en ik zie jullie bij de finish op 5 augustus!

Wil je doneren?
Dan kan dat middels de oranje button hiernaast.

S. Opgenoort Obbicht