Sponsoracties
985-Van niemand naar iemand door sport en beweging

Van niemand naar iemand door sport en beweging

23 maart 2018 tot 23 april 2018 - Initiatief: R. de De Vries
Mijn naam is Rob de Vries en ik zet me in voor de Hersenstichting. De hersenstichting is samen met de Edwin van der Sar Foundation een project gestart. Het project heet: Meet me @ the Gym. In samenwerking met F!tvak zijn verschillende bewegingscentra goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met een hersenletsel. Mijn bijdrage aan deze sponsoractie is uiteraard zoveel mogelijk geld inzamelen door middel van het inlassen van een alcoholvrije maand. Het inlassen van een alcoholvrije maand zorgt er bij mij voor dat ik fitter ben. Door de alcoholvrije maand in te lassen hoop ik mezelf en anderen (nog meer) bewust te laten worden van het feit dat sport en bewegen zowel fysiek als mentaal een enorme drijfveer is in dit leven.
Mijn vader en tevens mijn inspiratiebron Paul de Vries is de reden dat ik geld wil ophalen voor het project genaamd: Meet me@ the Gym. Dit project is in gang gezet door de Hersenstichting in samenwerking met de Edwin van der Sar foundation. Al jaren heeft mijn vader last van een hartziekte. Nu mijn vader, ondanks zijn beperkingen, zijn hartziekte een plek had gegeven en daar goed mee om kon gaan, sloeg het noodlot toe. Vorig jaar december kreeg mijn vader een zwaar herseninfarct. De gevolgen hiervan waren heftig; het zorgde ervoor dan zijn rechterzijde grotendeels verlamd is en hij maanden niet heeft kunnen praten. Het praten gaat beter, maar lang niet zo goed als voorheen. Hij heeft flinke schade aan zijn hersenen overgehouden. Een man die de donkere dagen kent, een man die heel veel verloren heeft in dit leven en een man die klap na klap moest en nog steeds moet overwinnen. Maar Paul die gooit de handdoek niet in de ring. Hij is het levende voorbeeld die ondanks alles nog sport en beweegt. Sport en beweging zorgt ervoor dat mijn vader langzaam sterker kan worden. Ook zorgt de sport en beweging ervoor dat mijn vader weer de kans krijgt om relatief nog veel te bereiken zowel op fysiek als mentaal gebied. Zonder sport en bewegen waren de ernstige gevolgen niet te overzien. Nu mijn vader op zijn elektrische ligfiets heerlijk in het zonnetje kan fietsen zie je hem weer stralen. Hij vergeet even zijn tekortkomingen en kan weer op zijn manier bewegen en vooral genieten. Het fietsen op zijn elektrische ligfiets gaat zelfs zo goed dat wanneer mijn moeder uit haar werk komt ze niet eens de kans krijgt om haar fiets te pakken, want daar staat Paul de Vries stralend te wachten op zijn fiets om samen met zijn vrouw en mijn fantastische moeder Lucia de Vries naar huis te fietsen. Tot slot is mijn bijdrage aan deze sponsoractie uiteraard zoveel mogelijk geld inzamelen door middel van het inlassen van een alcoholvrije maand. Het inlassen van een alcoholvrije maand zorgt er bij mij voor dat ik fitter ben. Door de alcoholvrije maand in te lassen hoop ik mezelf en anderen (nog meer) bewust te laten worden van het feit dat sport en bewegen zowel fysiek als mentaal een enorme drijfveer is in dit leven. En ik hoop dat door mijn bijdrage meer mensen met een hersenletsel op hun eigen manier en niveau kunnen sporten en bewegen!

R. de De Vries Maarssen