Zorg
Leven met een hersenaandoening

Leven met een hersenaandoening

1 op de 4 mensen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Zowel lichamelijke problemen als problemen met het denken zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Het zet levens op z’n kop.

De juiste zorg en ondersteuning op het juiste moment is essentieel voor de kwaliteit van leven. Helaas ervaren nog veel mensen de zorg als een doolhof. Ze weten niet precies waar ze terecht kunnen.

Eén van de ambities van de Hersenstichting is daarom ook het verbeteren van patiëntenzorg voor mensen met een hersenaandoening. Wij willen een bijdrage leveren aan goede organisatie van de zorg, de juiste voorlichting en belangenbehartiging van hersenpatiënten.

Wilt u meer weten over de lopende projecten? Kijk in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Het verhaal van Anouk

Anouk heeft twintig jaar geleden een hersenbloeding gehad door een vergroeiing in de bloedvaten. Ze is dagelijks de weg kwijt.