De HersenCoach is een gratis online training van vijf weken. Iedere week delen hersenexperts zoals Prof. Dr. Erik Scherder wetenschappelijk onderbouwde tips, video’s en opdrachten.

Al 50.000 mensen gingen je voor en beoordeelden het programma met een 8.

Meld je gratis aan voor de HersenCoach

Lees in het privacy statement hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens.

De HersenCoach thema's

Gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen helpen om je hersenen zo gezond mogelijk te houden en het risico op hersenaandoeningen te verkleinen. Ook is het belangrijk om je hersenen uit te blijven dagen. Deze thema’s komen daarom allemaal aan bod tijdens de HersenCoach training.

Vijf weken training, vijf thema's:

• Ontspanning: leer dagelijks rust en ruimte in te plannen
  • Voeding: ga aan de slag met een kleine aanpassing in je eetpatroon
  • Slaap: ontdek hoe jij jouw slaapkwaliteit verbetert
  • Mentale uitdaging: prikkel je hersenen door iets nieuws te leren
  • Beweging: ga meer bewegen, helemaal op jouw eigen manier
  • Ontspanning: leer dagelijks rust en ruimte in te plannen
  • Voeding: ga aan de slag met een kleine aanpassing in je eetpatroon
  • Slaap: ontdek hoe jij jouw slaapkwaliteit verbetert
  • Mentale uitdaging: prikkel je hersenen door iets nieuws te leren
  • Beweging: ga meer bewegen, helemaal op jouw eigen manier

Wie kan er meedoen?

Het goede nieuws is dat iedereen kan meedoen! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, hoeveel vrije tijd je hebt of hoe fit je bent: het programma biedt genoeg ruimte voor jouw persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Alles over meedoen aan de HersenCoach

• Hoe kan ik mij aanmelden voor de HersenCoach?

Aanmelden voor de HersenCoach kan door het formulier op www.hersenstichting.nl/hersencoach in te vullen. Je ontvangt dan binnen 15 minuten een bevestiging in je mail. Vanaf dat moment ontvang je 5 weken lang elke week een nieuwe mail.

• Hoeveel e-mails ontvang ik van de HersenCoach?

Binnen 15 minuten na aanmelding ontvang je de eerste mail. Vanaf dat moment krijg je 5 weken, elke week een mail over een nieuw onderwerp van de HersenCoach. Soms sturen we je een reminder, zodat we je extra kunnen motiveren om iets vol te houden.

Er zijn 5 onderwerpen en je kan zelf kiezen hoeveel je er wilt volgen. Volg minimaal 4 onderwerpen voor het beste resultaat en optimale beleving van de HersenCoach. Afmelden kan na elke e-mail. Klik op de uitschrijflink onderaan de e-mail.

• Ik heb alleen een vast telefoonnummer (geen 06) en kan me daarom niet aanmelden

Het veld “telefoonnummer” is geen verplicht veld. Deze kun je leeglaten als je geen 06- nummer hebt of als je jouw telefoonnummer niet wilt achterlaten.

• Ik heb een hersenaandoening, kan ik wel mee doen met de HersenCoach?

Ook als je een hersenaandoening hebt, is het goed om te werken aan je hersengezondheid. Gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen kunnen verergering voorkomen en in sommige gevallen klachten verminderen. De HersenCoach dient echter niet ter vervanging van het behandelplan van jouw arts.

We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met verschillende hersenaandoeningen tijdens het programma. Wanneer je twijfelt over of een activiteit past binnen jouw behandelplan, adviseren we je altijd contact op te nemen met jouw arts.

• Voor wie is de HersenCoach?

De HersenCoach is voor iedereen die wil werken aan gezondere hersenen en gezondheid in het algemeen.

• Waarom biedt de Hersenstichting de HersenCoach aan?

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen, om zoveel mogelijk levens te redden en herstellen. Werken aan hersengezondheid is hier een onderdeel van. Een gezonde leefstijl draagt bij aan zo gezond mogelijke hersenen. De HersenCoach ondersteunt hierin.

• Wat is de Hersencoach?

De HersenCoach is een online trainingsprogramma over hersengezondheid. Per mail krijg je 5 weken lang informatie, tips van experts en leuke oefeningen om zelf aan de slag te gaan om te werken aan gezondere hersenen.