Ervaringsverhalen

Eric vluchtte vaak op werk naar het toilet om tot rust te komen

3 minuten leestijd

Eric (33) kreeg in 2016 een herseninfarct in zijn rechter kleine hersenen. In eerste instantie dachten de artsen dat het een zware migraineaanval was, maar later bleek uit scans dat het ging om een herseninfarct. Sindsdien heeft hij last van overprikkeling.

Lezen

Voorgelezen

Saartje gaat soms bewust over de grens

4 minuten leestijd

Saartje (44) kreeg in 2015 vanuit het niets klachten aan de rechterkant van haar lichaam: dat werkte niet meer mee. Ook haar spraak stopte ermee. Gelukkig heeft ze die teruggewonnen met veel logopodie. Na veel onderzoeken werd er een aantal maanden later een diagnose gesteld: tumefactieve MS. Een vrij onbekende vorm van MS, die snel en veel schade aanricht in de hersenen. Daardoor heeft ze last van overprikkeling.

Lezen

Voorgelezen

Bij Jos komen alle geluiden even hard binnen

3 minuten leestijd

Jos (69) kreeg op haar dertiende een subduraal hematoom: een bloeding binnen de schedel. Op haar vijftigste kreeg ze daar de diagnose ADHD bij. Daardoor heeft ze al haar hele leven veel chaos in haar hoofd. Jarenlang heeft Jos daar tegen gevochten, maar dat hielp niet. Nu heeft ze manieren gevonden om ermee om te gaan.

Lezen

Voorgelezen

Mans wil geen boze, geprikkelde vader zijn

3 minuten leestijd

Mans (41) heeft niet-aangeboren hersenletsel. In 2018 kreeg hij een chronische hersenvliesontsteking. Sindsdien heeft hij last van overprikkeling. Dat beinvloedt het leven van hem en zijn gezin. Maar hij merkt nog steeds vooruitgang en kan ondanks zijn beperkingen genieten van het leven.

Lezen

Voorgelezen


Krijg inzicht in jouw overprikkeling

Gebruik onze oefeningen om te ontdekken hoe overprikkeling er bij jou uitziet.

Wat helpt om met overprikkeling om te gaan?

Bekijk de tips voor verschillende situaties en ontdek wat jou kan helpen.

Professionele hulp zoeken

Bekijk ons stappenplan voor het zoeken van professionele hulp en ontdek waar je kan beginnen.