Theaterlezing

Tijdens de theaterlezing van Het Fitte Brein belichten de drie sprekers, elk vanuit hun eigen perspectief, het belang van lichaamsbeweging voor fitte en gezonde hersenen.

De middag duurt doorgaans van 12.00 uur tot 16.30 uur. Voor en na de lezingen kunt u een informatiemarkt bezoeken met standjes van de aanwezige (lokale) sponsors en vaste partners. Na afloop van de lezingen is het mogelijk de sprekers te ontmoeten en hun boeken te kopen en te laten signeren.

Lezing 10 december in Breda UITVERKOCHT

De volgende theatereditie is op zaterdag 10 december 2022 in het Chassé Theater in Breda.

Programma Het Fitte Brein
12:00 – Inloop gasten & informatiemarkt
12:45 – Start lezingen
14:20 – Pauze
14:50 – Start deel 2 lezingen
16:00 – Borrel en informatiemarkt

Vooraf en na afloop van de lezingen kun je de informatiemarkt bezoeken en is het mogelijk de sprekers te ontmoeten, hun boeken te kopen en te laten signeren!

De theaterlezing is gratis, maar je dient vooraf wel tickets te reserveren.

Sprekers

  • Dick Swaab: Professor Dick Swaab is met name bekend om zijn spraakmakende boek Wij zijn ons brein. In 1979 werd Swaab hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. De hoogleraar is met pensioen, maar nog zeer actief. Onder meer als onderzoeker, spreker en dagvoorzitter.
  • Erik Scherder: Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Zijn talent werd herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatig en graag geziene gast is. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.
  • Ard Schenk: Ard Schenk is een Nederlands voormalig langebaanschaatser. De 75-jarige schaatsheld heeft de lichamelijke opvoeding van de mens tot zijn boodschap gemaakt. “Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wel te beïnvloeden.”

De Hersenstichting is samen met Professionals in NAH partner van Het Fitte Brein.

Donateurs van de Hersenstichting blijven op de hoogte van ticketverkoop via de nieuwsbrief. Wilt u ook als een van de eersten op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Het Fitte Brein? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Of kijk op www.hetfittebrein.nl

Webinars

Om nog meer mensen te kunnen informeren en inspireren met Het Fitte Brein organiseren we naast theaterlezingen ook webinars. Dit zijn interactieve lezingen die plaatsvinden via het internet. De webinars gaan over thema’s die van invloed zijn op ons brein. Denk aan thema’s als stress, slaap, het puberbrein, mindfulness, voeding en prikkels. U kunt deze webinars terugkijken op de website www.hetfittebrein.nl.