Home

Wandel mee met de Sunset Walk

Wil je samen met ons aandacht vragen voor iedereen die dagelijks moet leven met de impact van een hersenaandoening? Wandel zaterdag 6 juli mee met de Sunset Walk in Noordwijk of vanuit huis en kies een afstand die bij je past!

Laatste nieuws

Nieuwe techniek voor herkennen MS

Binnen het samenwerkings-verband BRAINS gaat een onderzoek naar een verbeterde MRI techniek voor multiple sclerose (MS) van start. Met deze nieuwe techniek, genaamd myeline-water imaging (MWI), kunnen artsen beter zien wat er fout gaat in de hersenen bij MS.

Inclusief sport en beweegaanbod

Steun voor 24 sport- & beweeg projecten

Met de Van der Sar Sport- & en Beweegsubsidie steunen we dit jaar maar liefst 24 projecten om sportaanbod voor mensen met een hersenaandoening te vergroten! Belangrijk, want bewegen is voor mensen met een hersenaandoening van groot belang, maar niet vanzelfsprekend.

De anti-tremor orthese gelanceerd!

Goed nieuws voor mensen met trillende handen of armen: de anti-tremor orthese van STIL is gelanceerd. Zes jaar lang werd er keihard aan deze uitvinding gewerkt, mede dankzij financiering van de Hersenstichting. Gebruikers vertellen hoe de orthese hun leven heeft veranderd.

Onze impact in 2023

12.500.000

euro

investeerden we in projecten, onderzoeken en innovaties.

115.000.000

ommetjes

gelopen sinds de lancering van Ommetje; dé nr. 1 wandel-app.

180.000

donateurs

die ons werk en onze missie steunen. We zijn hen ontzettend dankbaar!

Wil je maandelijks nieuws ontvangen vanuit de Hersenstichting via de e-mail?