Deelnemen aan The Class?

Om deel te kunnen nemen aan The Class hanteren we de volgende criteria:

 • Er is sprake van niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
 • De deelnemer is bij aanvang van The Class tussen de 18 en 30 jaar.
 • De revalidatie is afgerond, de deelnemer bevindt zich in de zogenaamde participatie-/chronische fase.
 • De deelnemer heeft ambitie ten aanzien van werk en/of studie en sport.
 • Belastbaarheid is voldoende voor 100% deelname aan het programma (inclusief reizen, individuele begeleiding en groepsactiviteiten).
 • De deelnemer is in staat om naar de verschillende activiteiten te reizen, al dan niet met begeleiding.
 • Indien de deelnemer studeert moet deze in de afrondende fase van de studie zitten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Inschrijven & procedure

In januari 2025 starten er weer twee nieuwe Classes. Eén in regio Oost en één in regio West.

 • Potentiële deelnemers kunnen zich via het inschrijfformulier hieronder aanmelden.
 • Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mail met daarin het verzoek nog wat aanvullende informatie aan te leveren.
 • Nadat we alle informatie hebben ontvangen neemt de projectleider contact op.
 • Tijdens een intake gesprek wordt gekeken of The Class een passend traject is voor de deelnemer.

Voor deelnemers is The Class kosteloos. Er wordt actieve betrokkenheid en eigen initiatief van de deelnemers verwacht.

Twijfel je welke Class het beste bij jou past qua huidige of toekomstig situatie?
Neem dan contact op met Dewi Kesselaar: dkesselaar@hersenstichting.nl

Hoe ziet het programma van The Class eruit?

Het programma wordt zoveel mogelijk toegesneden op de behoefte van de individuele kandidaten. Het programma bevat individuele elementen, zoals jobcoaching en sportcoaching. Samen met de coaches werkt de deelnemer aan zijn persoonlijke doelen. De professionele jobcoaches bieden de deelnemers niet alleen ondersteuning bij het vinden van werk, maar kunnen hen ook inzicht geven in de vaak ingewikkelde regels van gemeenten en het UWV rondom uitkeringen.

Daarnaast bevat het programma ook plenaire elementen. Er zijn groepsgerichte activiteiten zoals arbeidsgerichte trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Gedurende het jaar organiseren we meerdere bedrijfsbezoeken bij toonaangevende bedrijven. Veel van onze partners zijn op zoek naar young professionals voor hun organisatie én willen kijken naar wat er wel kan.

Aandacht voor sport en bewegen 

Het bijzondere aan het programma is dat het zich ook richt op lichamelijke en psychische fitheid; er is veel aandacht voor sport en gezonde leefstijl. We zorgen eerst voor meer balans en een positieve mindset en gaan dan pas zoeken naar een passende baan! 

Elk jaar organiseren we een sportdag en andere groepsactiviteiten om de Class tot een onvergetelijke ervaring te maken. 

Locatie en tijdsinvestering

Aan elke Class nemen circa 20 jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) deel. Deelname aan The Class vraagt gemiddeld 4-8 uur per week van de deelnemer. 

The Class wordt al enkele jaren aangeboden in regio West. Hierbij worden de meeste groepsactiviteiten (bedrijfsbezoeken en ervaringsgenotencontact) vooral rond Den Haag en Amsterdam georganiseerd. Vanaf 2023 is er ook een Class in regio Oost. De activiteiten worden in deze regio vooral rond Arnhem en Nijmegen georganiseerd.

Wil je meer weten over The Class en het programma?
Bekijk hier de folder.

Je kunt de folder ook via de post ontvangen. Stuur dan een mail aan: dkesselaar@hersenstichting.nl

Edwin en Annemarie van der Sar 

The Class is oorspronkelijk opgezet door de Edwin van der Sar Foundation, die begin 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Edwin en Annemarie van der Sar zijn als ambassadeurs nog steeds nauw verbonden aan The Class.

Annemarie

“De eerste Class ging van start in 2015. Toen nog onder de vlag van de Edwin van der Sar Foundation. In 2021 zijn we gefuseerd met de Hersenstichting. Nu zien we het resultaat van deze fusie. Er gaan vanaf 2023 niet één maar twee Classes van start. Dat is een verdubbeling van het aantal jongeren dat we jaarlijks kunnen helpen. Twee keer zo veel jongeren die (weer) hoopvol vooruit kunnen kijken, een passende baan kunnen vinden én weer mee kunnen doen in de maatschappij.“

Ervaringsverhalen deelnemers