The Migraine – WHAT! Study

Volgens het RIVM is ruim een kwart miljoen mensen met migraine bekend bij de huisarts. De Hersenstichting ondersteunt ‘The Migraine – WHAT! Study’ van onderzoeker dr. Gisela M. Terwindt.

VR behandeling bij angststoornissen

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders hebben te kampen met een angststoornis, zoals pleinvrees of een post traumatisch stress stoornis. Het dagelijkse leven zit voor hen vol problemen, uitdagingen en soms zelfs bedreigingen. Letterlijk vol angst.

Behandeling van clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een van de meest extreme vormen van pijn en wordt daarom soms ‘zelfmoordhoofdpijn’ genoemd. Clusterhoofdpijn komt bij 1 op de 1000 mensen voor en heeft een grote impact op het dagelijks leven.

Voor onderzoekers

De Hersenstichting financiert wetenschappelijk hersenonderzoek en (implementatie) projecten om resultaten uit onderzoek verder te brengen die passen binnen de strategie van de Hersenstichting. Bent u een onderzoeker en wilt u graag subsidie aanvragen?

Meer over onze subsidies
Lees meer over onze werkwijze

Deelnemers gezocht

Jij kunt meehelpen een oplossing te vinden voor dementie en andere hersenziekten. Ontdek hoe jij je steentje kunt bijdragen.

www.hersenonderzoek.nl