Doel van het onderzoek

Het doel van het BIRD-NL project is het ontwikkelen van kennis over wat de kans op dementie vergroot of verkleint. Ze willen onderzoeken wat mensen al weten over het tegenhouden van dementie. En de motivatie van mensen om hier wat aan te doen.

Wie kan meedoen?

  • Burgers (18+) met of zonder ervaring met dementie
  • Vertegenwoordigers van organisaties uit de samenleving, zoals zorgmedewerkers, mensen van de gemeente, docenten en milieuorganisaties

Wat houdt deelname in?

Als je meedoet kom je in een adviesgroep terecht die zal bestaan uit ongeveer 10 tot 12 mensen. Deze groep geeft advies over hoe het onderzoek eruit moet komen te zien. De groep zal vier jaar bestaan en komt vier keer per jaar samen, deze bijeenkomsten duren een uur. De bijeenkomsten zullen in hybride vorm zijn. Dit betekent dat je naar de bijeenkomsten kunt reizen, maar ook online kunt aansluiten. Vragen waar je het bijvoorbeeld samen over gaat hebben tijdens de bijeenkomsten zijn: 

  • Hoe kunnen we onderzoeken wat burgers weten over dementie?
  • Hoe kunnen we burgers bereiken?
  • Welke organisaties zijn belangrijk?

Daarnaast willen de onderzoekers leermateriaal maken voor burgers, zoals filmpjes of posters. De adviesgroep wordt gevraagd om dit leermateriaal te testen. 

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Meer informatie en deelnemen 

Wil je meedoen met de adviesgroep of heb je nog vragen? Neem dan contact op met de onderzoekers via bird-nlproject@amsterdamumc.nl. Aanmelden kan tot en met 1 september.

Wil je deelnemen aan ander onderzoek?

Bekijk hier de onderzoeken