In een uur vertellen we u alles over nalatenschappen in ons gratis Webinar Erfrecht en Nalaten. Na afloop van dit webinar weet u wat er komt kijken bij het opstellen van een testament, wat de belastingvoordelen zijn van een nalatenschap of schenking en waarom nalaten dé manier is om op te komen voor uw idealen.

Sprekers zijn gespecialiseerd notaris Mr. Jasper Heemskerk en Henriëtte Hindriks, Relatiemanager Grote Giften en Nalatenschappen bij de Hersenstichting. Presentator is Paula Udondek.

Het webinar is een veilig en makkelijk alternatief voor de fysieke bijeenkomsten, die dit jaar vervallen vanwege het coronavirus. Nu kunt u er vanuit huis toch gewoon bij zijn. Het live webinar vond plaats op 25 november om 20.00 uur, maar is nu online terug te kijken. Vragen stellen is alleen achteraf per mail mogelijk.

Kijk het webinar terug

Dit kunt u verwachten van het webinar

In een uur tijd komt u alles te weten over erfrecht en nalatenschappen aan een goed doel. Denk aan vragen als:

 • Hoe werkt het opstellen van een testament? En is een testament altijd nodig?
 • Wat zijn de belastingvoordelen van nalaten aan een goed doel?
 • Hoe bereidt u zich voor op een bezoek aan de notaris?
 • Hoe neemt u een goed doel als erfgenaam op in uw testament?

Daarnaast laten we u zien aan welke hersenonderzoeken wij het geld uit nalatenschappen besteden.

Het webinar is vrijblijvend en gratis. Achteraf ontvangt u enkele mails met informatie en antwoorden op de belangrijkste vragen.

Benieuwd naar de 10 meest gestelde vragen tijdens het webinar?

Leer hoe u voorkomt dat:

 • U te veel erfbelasting betaalt
 • U onnodig veel tijd besteedt aan het opstellen van een testament
 • Niemand voor uw belangen kan opkomen als u de regie over uw leven verliest

Dit zijn de sprekers

Mr. Jasper Heemskerk
Gespecialiseerde notaris.

Stel: u wilt graag nalaten aan een goed doel. Maar wat is verstandig? Jasper Heemskerk vertelt u er graag alles over. Tijdens het webinar gaat hij dieper in op vragen over erfstellingen, legaten, het opstellen van testamenten en veel meer.

Henriëtte Hindriks
Relatiemanager Grote Giften en Nalatenschappen

Henriëtte vertelt u meer over hoe nalaten aan de Hersenstichting werkt. En ze laat zien aan welke onderzoeken uw geld wordt besteed.

Paula Udondek
Actrice, presentatrice

Bekend als presentatrice van onder andere Get The Picture, Knoop In Je Zakdoek, Waku Waku en Wie Is De Mol. Paula is ambassadrice van Hersenstichting Nederland en presenteert het webinar.

Wat is een webinar?

Beslissen over een nalatenschap doet u niet zomaar. Daarom willen we u graag uitgebreid informeren. Over het opstellen van een testament, de verschillende begrippen, de belastingvoordelen en over het werk van de Hersenstichting. Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens het webinar.

Een fysieke informatiebijeenkomst zit er waarschijnlijk voorlopig niet in. Een webinar is een veilige en makkelijke oplossing om u toch te blijven informeren over dit belangrijke onderwerp. Bij een live online webinar is er ruimte voor interactie, maar dat hoeft niet. Stel gerust al uw vragen.

Hoe kunt u deelnemen?

Ons meest recente webinar vond plaats op 25 november en is direct online terug te kijken. Aanmelden werkt zo:

 1. Meld uzelf aan voor het webinar
  Klik op de link hierboven en vul uw gegevens in. We vragen om uw mailadres zodat we u achteraf de veelgestelde vragen en presentatiesheets kunnen sturen van het webinar.
 2. Het webinar start direct
  U kunt het webinar direct kijken. Heeft u daar nu geen tijd voor? Geen zorgen, bewaar de link goed. U kunt het webinar via deze link na aanmelden altijd terugkijken.
 3. Na afloop: houd uw mail in de gaten
  Na afloop ontvangt u tips en de antwoorden op veelgestelde vragen per e-mail.

Vragen?

Vragen over nalaten aan de Hersenstichting? Neem contact op met Renee Brummelhuis via 070 – 302 47 40 of stuur Renee een e-mail.