Fijn dat je mee wilt doen met de proef van de Ommetje-challenge Locatiejacht! Hieronder lees je hoe de challenge werkt, wat de voorwaarden zijn en hoe het zit met je privacy.  

Ommetje en de challenge Locatiejacht worden aangeboden door de Hersenstichting Nederland, gevestigd aan de Maanweg 174, (2516 AB) Den Haag, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41155766 (hierna ook: “we / wij / ons / onze”).  

1. Hoe werkt Locatiejacht?  

Met Locatiejacht kun je je kinderen uitdagen voor een locatiejacht. Je kiest een locatie waar je kind naartoe gaat lopen en markeert deze op een kaart. Met een foto kun je duidelijk maken naar welke locatie jouw kind moet zoeken. Jouw kind speurt vervolgens de buurt af om bij de door jou gekozen locatie te komen. Eenmaal aangekomen op de locatie probeert jouw kind dezelfde foto als jij te maken. De locatiejacht is behaald! 

Je kan jouw kind begeleiden of ervoor kiezen je kind zelfstanding (met jouw telefoon) op zoek te laten gaan naar de locatie.  
 
Let op! Locatiejacht is een proef in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens de challenge beantwoorden jij en je kind een aantal vragen over de challenge Locatiejacht. Als de proef is afgelopen, vul je in de app een korte vragenlijst in. 

2. Voor wie is Locatiejacht? 

Locatiejacht is bedoeld voor ouders in samenwerking met hun kinderen.  

3. Hoe laat ik mijn kinderen meedoen?    

Binnen je eigen Ommetje-account kun je een account aanmaken voor je kind. Die account werkt alleen voor de challenge Locatiejacht.  

Ben je niet de ouder of wettelijke vertegenwoordiger van het kind? Dan kun je alleen een account aanmaken voor een kind onder de 16 jaar na de toestemming van de ouders of wettelijker vertegenwoordigers.  

Door een account voor een kind aan te maken, accepteer je de challenge voorwaarden namens je kind.  

4. Proeffase Ommetje Locatiejacht 

De challenge Locatiejacht is een proef. We onderzoeken nieuwe onderdelen van Ommetje binnen deze challenge. Denk aan het speuren naar een locatie, het gebruiken van foto’s en elkaar kunnen uitdagen om met elkaar een challenge te doen.  

Omdat er nieuwe onderdelen in de challenge zitten, kan het zijn dat nog niet alles werkt zoals het zou moeten. Valt je iets op of wil je feedback geven? Maak dan gebruik van de vragenlijst na afloop van de proefperiode. 

De proef loopt van 19 tot en met 29 december 2022. Als het maximale aantal deelnemers is bereikt, kunnen we de inschrijving voor de proef eerder stopzetten.  

5. Veiligheid 

Locatiejacht is bedoeld om buiten uit te voeren, samen met je kind. We willen je daarom vragen om op de veiligheid te letten. Als je een locatiejacht aanmaakt, check dan of de locaties en de weg daarnaartoe veilig zijn en loop eventueel met je kind mee.   

6. Foto’s  

Via Locatiejacht kun je foto’s uploaden. Als je foto’s uploadt, geef je ons toestemming om die te gebruiken binnen de app. Hou er rekening mee dat deze foto’s na afloop van de challenge niet meer toegankelijk zijn. Uiterlijk 1 februari 2023 worden de foto’s verwijderd. 

Je mag geen foto’s uploaden die inbreuk maken op de rechten van anderen. Upload je een foto van iemand anders, zorg dan dat dit volgens de toepasselijke (privacy)regels gebeurt.  

We kunnen foto’s verwijderen, bijvoorbeeld als ze inbreuk maken op de rechten van andere mensen.  

7. Aansprakelijkheid 

De aansprakelijkheid van de Hersenstichting als gevolg van het gebruik van Ommetje en de challenge Locatiejacht is uitgesloten, behalve als er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid van de Hersenstichting.  

8. Privacy 

Doe je mee aan de proef, dan verwerken we de volgende gegevens: 

  • De gebruikersnaam van de hoofdaccount die meedoet aan de Locatiejacht
  • De voornaam en de leeftijd van de kinderen die meedoen aan de Locatiejacht
  • Gegevens over de Locatiejachten die je hebt gemaakt, zoals gps-gegevens, de locaties die bezocht moeten worden, de tijdstippen waarop deelnemers de locaties hebben bezocht;  
  • Foto’s die zijn geüpload tijdens de locatiejacht; 
  • Antwoorden op de enquêtevragen over Locatiejacht

We verwerken deze gegevens alleen om Ommetje Locatiejacht aan te kunnen bieden en om de nieuwe functionaliteit in de app te testen. We hebben de gegevens uiteraard goed beveiligd en verkopen ze niet aan derden.  

Omdat er ook kinderen tot 16 jaar mee kunnen doen aan Ommetje Locatiejacht, vragen we de ouders (of andere wettelijk vertegenwoordigers) te bevestigen dat zij namens hun kind toestemming geven om hun gegevens te verwerken. 

We bewaren de gegevens over de Locatiejachten, wie er hebben meegedaan aan Locatiejacht, de foto’s en de antwoorden op de enquêtevragen zo lang als nodig is om de testperiode te evalueren. Daarna worden ze geanonimiseerd en/of verwijderd. Dat gebeurt uiterlijk op 1 februari 2023.  

Meer weten over je privacy in Ommetje? Ons algemene privacystatement, inclusief uitleg over welke privacyrechten je hebt, vind je hier.