Heb je een vraag over de Ommetje Olympiade challenge? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe kunnen we je helpen?

• Wat houdt de Ommetje Olympiade challenge in?

De Ommetje Olympiade is een challenge voor bedrijven die gebruikmaken van Ommetje Bedrijven. De opdracht is van Olympisch kaliber: loop met jouw collega’s symbolisch de ruim 9.000 kilometer van Amsterdam naar Tokio. Je bedrijf moet minimaal tien app-gebruikers hebben om mee te doen. Met een rekenformule zorgt de app dat de uitdaging voor ieder bedrijf, groot of klein, uitdagend maar haalbaar is.

Onderweg naar de eindstreep passeer je meerdere olympische steden: München, Athene en Moskou. Vanaf München win je een bronzen badge, vanaf Moskou zilver en tot slot in Tokio goud. Alle bedrijven die goud winnen, worden gehuldigd. De Hersenstichting komt langs om de badge en bloemen persoonlijk aan jullie te overhandigen. De actie is van 8 juli tot en met 8 augustus.

Tip: vergeet niet je bedrijfsaccount te verlengen als deze tijdens de Olympiade afloopt, anders stopt helaas de challenge. De actie is niet beschikbaar voor particuliere gebruikers van de app.

• Wanneer vindt de challenge plaats?

De challenge begint een week vóór de start van de Olympische Spelen, namelijk op donderdag 8 juli. Hij eindigt tegelijk met de Spelen op zondag 8 augustus.

• Hoe meld ik als bedrijfsleider een bedrijf aan?

Je hoeft alleen toestemming te geven voor de ranglijst. Op de ranglijst zijn jouw bedrijf en andere deelnemende bedrijven zichtbaar. Je kunt toestemming geven op de homepagina van de app.

• Waarom doe ik mee aan Ommetje Olympiade – van hier tot Tokio?

Als bedrijf doe je automatisch mee aan de Olympiade. Wanneer de bedrijfsleider toestemming heeft gegeven voor de ranglijst, zijn jouw bedrijf en andere deelnemende bedrijven zichtbaar.

• Hoe is de formule voor bedrijven berekend?

Om goud te halen moet je, gedurende 30 dagen met gemiddeld 150 mensen, elke dag een Ommetje lopen. Dat is voor bedrijven met veel deelnemers natuurlijk makkelijker dan voor kleinere bedrijven. Om het voor iedereen mogelijk te maken om Tokio te halen, passen we een formule toe.

Stel dat je met 50 mensen deelneemt, dan tellen alle Ommetjes 3x mee. Want zo kom je op het gemiddelde van 150 mensen. Maar loop je met bijvoorbeeld 300 mensen mee, dan tellen alle Ommetjes voor 0,5 mee. Ook dan kom je op het gemiddelde van 150 mensen. Zo maakt iedereen evenveel kans om Tokio te halen.

• Waarom is de formule er?

We willen een eerlijke strijd bieden en het voor zowel grote als kleine bedrijven mogelijk maken om Tokio te halen.

• Wat kan ik winnen door deelname?

Afhankelijk van het aantal kilometers dat jouw bedrijf heeft gelopen, kun je brons, zilver of goud winnen. Iedere deelnemer van het bedrijf krijgt dezelfde badge voor de geleverde prestatie.

• Welke iconen zie ik bij de steden staan?

Bij de steden kun je de volgende iconen zien staan:

• Olympiatoren – München
    • Akropolis – Athene
    • Kremlin – Moskou
    • Pagode met op de achtergrond Mount Fuji – Tokio

Bij de steden kun je de volgende iconen zien staan:

• Olympiatoren – München
  • Akropolis – Athene