Oplossingen voor technische problemen met de Ommetje-app: van je routekaart tot vastlopers.

Hoe kunnen we je helpen?

• Waarom werkt mijn routekaart niet goed?

Dat kan met een aantal zaken te maken hebben.

Locatie

Staat de locatie tracker aan bij Ommetje? We adviseren om deze op ‘Altijd aan’ in te stellen. Het komt voor dat de route niet wordt geregistreerd wanneer je de functie ‘Bij gebruik van app’ kiest.

Je kunt op de volgende manier checken of de app juist afgesteld staat:

• Stap 1 –> Ga naar de instellingen van je telefoon
    • Stap 2 –> Ga naar apps
    • Stap 3 –> Ga naar Ommetje
    • Stap 4 –> Zet je locatie op ‘Altijd aan’

Wanneer je locatie tracker op ‘Altijd aan’ staat, is de kans het grootst dat alle locatiepunten van je route worden meegenomen. Zorg ook dat je altijd wandelt met je mobiele data aan. In sommige gevallen verhelpt dit de problemen met het registreren van je route en kilometers.

• Voorheen kon ik mijn route gelijk na mijn Ommetjes zien. Waar kan ik dit nu vinden?

Je kunt je gelopen route tot drie dagen terug inzien bij ‘Bekijk je Ommetjes’.

• Waarom kan ik mijn oude routekaartjes niet inzien?

Je kunt je routekaartjes tot drie dagen terugzien. Dit heeft te maken met dataopslag.

• Waarom kan ik mijn routekaart niet inzien bij ‘bekijk mijn ommetjes’ ?

Dit kan komen doordat de locatievoorziening niet goed ingesteld is. We adviseren om de locatie tracker op ‘Altijd aan’ in te stellen. Het komt voor dat de route niet wordt geregistreerd wanneer je de functie ‘Bij gebruik van app’ kiest.

Je kunt op de volgende manier checken of de app juist afgesteld staat:

• Stap 1 –> Ga naar de instellingen van je telefoon
    • Stap 2 –> Ga naar apps
    • Stap 3 –> Ga naar Ommetje
    • Stap 4 –> Zet je locatie op ‘Altijd aan’

Zorg dat je altijd wandelt met je mobiele data aan. In sommige gevallen verhelpt dit de problemen met het registreren van je route en kilometers.

• Kunnen jullie gemiste XP punten of medailles toekennen?

Helaas kunnen we punten en medailles niet handmatig toekennen. Onze excuses voor het ongemak.

• Waarom ontvang ik geen XP punten voor mijn gedeelde Ommetje?

Helaas werkt deze functie niet op oudere Android- en iOS-telefoons. Op Huawei-toestellen werkt deze feature helemaal niet. Op dit moment is er geen oplossing voor dit probleem. Helaas kunnen we je punten en medailles niet handmatig toekennen. Onze excuses voor dit ongemak.

Heb je geen ouder Android of iOS-toestel? Vul dan ons contactformulier in. Dan kijken we graag met je mee of we je probleem kunnen oplossen. We hebben daarvoor aanvullende informatie nodig:

• Beknopte omschrijving van het probleem
    • Type telefoon
    • Versie van de app (te vinden in de App en Play Store)
    • Software van de telefoon (voorbeeld: iOS 14.1)
  • Het lukt mij niet meer om in te loggen. Wat nu?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om jouw wachtwoord en/of mailadres te achterhalen. Dit heeft een technische grondslag. We adviseren je om een nieuw account aan te maken.

• Na de laatste update kan ik de app niet meer openen?

Bij oudere telefoons en besturingssystemen komt het voor dat de app niet meer werkt. Dit is helaas een noodzakelijke keuze geweest van de ontwikkelaar. Wij kunnen de app helaas niet verder innoveren en tegelijkertijd draaiende houden op oudere apparaten.

Tot dusver gaat het om de iPhone 6, 5 en ouder. Mocht je een andere telefoon hebben dan zojuist genoemd, dan ontvangen wij jouw melding en telefoonmodel graag via info@ommetje.nu.

Onze excuses voor het ongemak. Wij hopen dat je, ook zonder de app, door blijft wandelen voor een betere hersengezondheid.

• Ommetje is vastgelopen. Wat moet ik doen?

Vervelend dat de app niet naar behoren werkt. Is het zo dat de laadbalk bij vastloopt nadat een Ommetje is beëindigd? Dit komt namelijk vaker voor bij gebruikers.

Dit kan te maken hebben met de overschakeling van 4G naar Wifi. Als je op het moment dat jouw telefoon verbindt met Wifi de wandeling stopt, kan dit problemen opleveren. Als je al verbonden bent, kun je het beste enkele minuten wachten voordat jouw ommetje stopt. Je kunt Ommetje natuurlijk ook stoppen voordat de telefoon met Wifi verbindt.

• De groene progressiebar rondom mijn ‘Reeks’ medaille werkt niet. Hoe kan dat?

Waarschijnlijk is je reeks onderbroken. De rand om de medaille kleurt pas weer groen wanneer je op het punt bent van je langste reeks. Dit kun je inzien bij ‘Bekijk statistieken’.

• De laadbalk van Ommetje is vastgelopen. Wat moet ik doen?

Dit kan te maken hebben met de overschakeling van 4G naar Wifi. Als je op het moment dat je telefoon verbindt met Wifi de wandeling stopt, kan dit problemen opleveren. Als je al verbonden bent, kun je het beste enkele minuten wachten voordat je je ommetje stopt. U kunt je ommetje natuurlijk ook stoppen voordat de telefoon met Wifi verbindt.

Als de laadbalk is vastgelopen, kun je het beste de Ommetje-app helemaal afsluiten. Het kan zijn dat je reeds gelopen ommetje dan helaas verloren gaat. Dat kunnen we niet voor je terughalen.

Dat kan met een aantal zaken te maken hebben.

Locatie

Staat de locatie tracker aan bij Ommetje? We adviseren om deze op ‘Altijd aan’ in te stellen. Het komt voor dat de route niet wordt geregistreerd wanneer je de functie ‘Bij gebruik van app’ kiest.

Je kunt op de volgende manier checken of de app juist afgesteld staat:

• Stap 1 –> Ga naar de instellingen van je telefoon
  • Stap 2 –> Ga naar apps
  • Stap 3 –> Ga naar Ommetje
  • Stap 4 –> Zet je locatie op ‘Altijd aan’

Wanneer je locatie tracker op ‘Altijd aan’ staat, is de kans het grootst dat alle locatiepunten van je route worden meegenomen. Zorg ook dat je altijd wandelt met je mobiele data aan. In sommige gevallen verhelpt dit de problemen met het registreren van je route en kilometers.

Je kunt je gelopen route tot drie dagen terug inzien bij ‘Bekijk je Ommetjes’.

Je kunt je routekaartjes tot drie dagen terugzien. Dit heeft te maken met dataopslag.

Dit kan komen doordat de locatievoorziening niet goed ingesteld is. We adviseren om de locatie tracker op ‘Altijd aan’ in te stellen. Het komt voor dat de route niet wordt geregistreerd wanneer je de functie ‘Bij gebruik van app’ kiest.

Je kunt op de volgende manier checken of de app juist afgesteld staat:

• Stap 1 –> Ga naar de instellingen van je telefoon
  • Stap 2 –> Ga naar apps
  • Stap 3 –> Ga naar Ommetje
  • Stap 4 –> Zet je locatie op ‘Altijd aan’

Zorg dat je altijd wandelt met je mobiele data aan. In sommige gevallen verhelpt dit de problemen met het registreren van je route en kilometers.

Helaas kunnen we punten en medailles niet handmatig toekennen. Onze excuses voor het ongemak.

Helaas werkt deze functie niet op oudere Android- en iOS-telefoons. Op Huawei-toestellen werkt deze feature helemaal niet. Op dit moment is er geen oplossing voor dit probleem. Helaas kunnen we je punten en medailles niet handmatig toekennen. Onze excuses voor dit ongemak.

Heb je geen ouder Android of iOS-toestel? Vul dan ons contactformulier in. Dan kijken we graag met je mee of we je probleem kunnen oplossen. We hebben daarvoor aanvullende informatie nodig:

• Beknopte omschrijving van het probleem
  • Type telefoon
  • Versie van de app (te vinden in de App en Play Store)
  • Software van de telefoon (voorbeeld: iOS 14.1)

Helaas is het voor ons niet mogelijk om jouw wachtwoord en/of mailadres te achterhalen. Dit heeft een technische grondslag. We adviseren je om een nieuw account aan te maken.

Bij oudere telefoons en besturingssystemen komt het voor dat de app niet meer werkt. Dit is helaas een noodzakelijke keuze geweest van de ontwikkelaar. Wij kunnen de app helaas niet verder innoveren en tegelijkertijd draaiende houden op oudere apparaten.

Tot dusver gaat het om de iPhone 6, 5 en ouder. Mocht je een andere telefoon hebben dan zojuist genoemd, dan ontvangen wij jouw melding en telefoonmodel graag via info@ommetje.nu.

Onze excuses voor het ongemak. Wij hopen dat je, ook zonder de app, door blijft wandelen voor een betere hersengezondheid.

Vervelend dat de app niet naar behoren werkt. Is het zo dat de laadbalk bij vastloopt nadat een Ommetje is beëindigd? Dit komt namelijk vaker voor bij gebruikers.

Dit kan te maken hebben met de overschakeling van 4G naar Wifi. Als je op het moment dat jouw telefoon verbindt met Wifi de wandeling stopt, kan dit problemen opleveren. Als je al verbonden bent, kun je het beste enkele minuten wachten voordat jouw ommetje stopt. Je kunt Ommetje natuurlijk ook stoppen voordat de telefoon met Wifi verbindt.

Waarschijnlijk is je reeks onderbroken. De rand om de medaille kleurt pas weer groen wanneer je op het punt bent van je langste reeks. Dit kun je inzien bij ‘Bekijk statistieken’.

Dit kan te maken hebben met de overschakeling van 4G naar Wifi. Als je op het moment dat je telefoon verbindt met Wifi de wandeling stopt, kan dit problemen opleveren. Als je al verbonden bent, kun je het beste enkele minuten wachten voordat je je ommetje stopt. U kunt je ommetje natuurlijk ook stoppen voordat de telefoon met Wifi verbindt.

Als de laadbalk is vastgelopen, kun je het beste de Ommetje-app helemaal afsluiten. Het kan zijn dat je reeds gelopen ommetje dan helaas verloren gaat. Dat kunnen we niet voor je terughalen.