Delen

Blogs

Maandag 21 augustus 2017

Trillende benen bij stilstaan

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Silvia Rocchi‎

Lieve vrienden,   Met deze beelden is het niet mijn bedoeling jullie te shockeren, maar ik heb jullie hulp nodig om aan mijn ziekte, orthostatische tremor, bekendheid te geven. Dit is een zeer zeldzame progressieve neurologische aandoening.   Bij mij begon alles 12 jaar geleden. Uit het niets kreeg ik paniekaanvallen en vervolgens een depressie; tenminste, dat was de diagnose van de dokter. Elke keer dat ik in de rij bij de kassa van de supermarkt stond, op een trein... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 17 augustus 2017

Niet Altijd Herkenbaar

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een breed begrip onder de paraplu van hersenletsel. Dat dit zo breed is, is lastig. Want het is maar net welk stukje in het brein beschadigd of verstoord is geraakt na de geboorte en welke gevolgen dit heeft. Voor vele mensen met NAH zijn deze gevolgen een dagelijks struikelbok. Ikzelf ben daar één van. Ik ben Suzanne.   ‘Of ik een vaste blogger voor de hersenstichting wilde worden?’ De vraag die mijn dag goed... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 14 augustus 2017

Acceptatie

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Ooh, nu gaan bij sommige de haren rechtop staan. Weerstand dringt zich op. Waarom zou dat zo zijn? Waarom voelen sommige mensen iets negatiefs bij de gedachten van acceptatie?   Ik kan alleen mijn gevoel en mijn ervaring doorgeven. Ieder mens is anders daarom kunnen wij niet allemaal op een lijn zitten. Dus ik begrijp wel dat sommige mensen acceptatie niet kunnen of willen accepteren. Sommige reageren heel opstandig en roepen dat ze hun ziekte nooit of te nimmer zullen... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 10 augustus 2017

Een blik in mijn brein

Geplaatst onder: BeroerteHersenstichtingHersenbloeding door Rosita Steenbeek

Toen ik dertien was en op school Franse woorden zat te leren, kon ik ineens de helft van de pagina niet meer zien. Bovendien had ik erge hoofdpijn. Ik bleek een hersenbloeding te hebben. Maandenlang lag ik in een verduisterd kamertje om te herstellen. Bij mijn terugkeer op school was de vanzelfsprekendheid van mijn gezondheid weg. Al jong besefte ik hoe kostbaar het leven is. Dat gevoel werd door de epilepsie die ik aan de hersenbloeding overhield alleen maar versterkt. Ik ben niet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenstichtingHersenbloeding

Maandag 7 augustus 2017

Die $@#%& afasie!

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Praten met afasie valt soms niet mee. Maar adrenaline blijkt daar best goed tegen te helpen. En adrenaline had ik zat toen ik geïnterviewd werd door een tv-maakster voor het programma Wie maakt het verschil? van omroep Max. Daarom praatte ik behoorlijk makkelijk, leek het, in de uitzending (Je hebt hem nog niet gezien?  Ik zal straks de link met je delen onder de blog).  En nu stromen de complimenten binnen. Daar ben ik blij mee en sommige ontroeren mij. Meestal van mensen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Dit is contactinfo