Delen

Blogs

Donderdag 14 december 2017

De (december) grens

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

Grenzeloos … dat was ik en dat kan ik nog steeds zijn, maar echt stukken minder als vroeger. De welbekende grens voor NAH. Wanneer bereik je deze? Of wanneer ga je er écht overheen? Het “over je grens gaan” ontstaat niet ineens. Er zijn dingen, signalen die vooraf gebeuren bijvoorbeeld een drukke periode, dingen die onvoorzien zijn, te weinig rustmomenten pakken etc.   Voordat wij over de grens gaan, gebeuren er óók dingen in je lijf, je... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 11 december 2017

Het ambassadeursbesluit

Geplaatst onder: Hersenstichting door Jan Mulder

‘Polymyalgia,’ zei de huisarts. Ik was met pijnlijke vermoeidheidsverschijnselen in de schouderpartij naar hem toe gegaan en polymyalgia klonk me in de oren als een badplaats in de buurt van Dubrovnik, een ideale plek om even bij te komen. Het bleek te gaan om een aandoening. Polymyalgia rheumatica. Nooit van gehoord.   ‘Komt veel voor,’ zei de huisarts, ‘het is een spierreuma’. Hij adviseerde een lichte van een succesvol medicijn dat... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenstichting

Donderdag 7 december 2017

haat-liefdeverhouding

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

De week in het ziekenhuis was een week van veel ervaringen. Bewustwording kwam pas veel later, de tranen ook. Toevallig hadden mijn ouders vakantie. Ze waren er, samen of een van de twee, elk moment van de dag. Arrian kwam na het werk. Ik was ook blij dat hij werken ging. Dat geeft hem veel afleiding. Dinsdagmorgen kreeg ik een longfoto. Mijn saturatie was maandagavond dusdanig laag, dat er wel een achterliggende oorzaak moest zijn. Inmiddels had ik een diploma boven mijn... bed,... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Maandag 4 december 2017

De reis van mijn leven

Geplaatst onder: HoofdpijnMigraine door Stephanie Both

Vrijdag 2 juni, 18:00 uur. Een vrijdagavondborrel bij mijn oude stageplek en het pinksterweekend (met daarmee de kermis bij ons op het dorp) stonden voor de deur. Wie had ooit verwacht dat het leuke weekend waar ik zo naar uitkeek, zo anders zou aflopen. De docent rondde de les af. Ik pakte mijn spullen in en vertrok naar mijn oude stageplek. Eén van mijn oud-collega’s ‘vierde’ zijn afscheid met een borrel. Erg gezellig met lekker eten. Halverwege de avond voelde ik... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HoofdpijnMigraine

Donderdag 30 november 2017

Ik heb NAH en wat kan jij?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

‘Ik kan het niet.’ Het zijn vier woordjes. Ik heb ze inmiddels wel duizend keer gezegd en toch moet ik elke keer weer even slikken voor ik ze uitspreek. Ik slik, omdat sommige mensen verstaan: ‘Ik wil het niet’. Ik slik, omdat anderen denken dat als ik wat meer mijn best doe ‘het toch wel kan’. Ik slik om de waarheid, want hoe graag ik ook wil: ‘Ik het nog steeds niet kan’.   Jaloezie Soms ben ik wel eens jaloers op... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dit is contactinfo