Delen

Blogs

Maandag 21 mei 2018

NAH-bootjes

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Een grote haven met allerlei soorten bootjes ligt voor onze neus. Het vakantiegevoel ligt voor de deur. "Wat zijn nou dingen die je beter niet tegen iemand met niet-aangeboren hersenletsel kan zeggen?" Bij de haven beland ik in gesprek over de do's en dont's in de doelgroep waar ik sinds kort officieel toe behoor. De vraag zet me aan het denken.   Bij erkenning horen ook (voor)oordelen en helaas nog altijd misvattingen. Hoe leg je die uit? Door te blijven vertellen. Hoe zal... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 17 mei 2018

De omweg met NAH

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Bron plaatje: Vesalius   De winter is voorbij en de zomerse en voorjaarstemperaturen zijn er weer. In de winter zien wij vaak minder mensen, alsof iedereen onder een steen heeft gelegen … kom er maar weer onder vandaan mensen, de lente is in het land. Het zonnetjeis al achter de wolken vandaan, onze vitamine D bol is er en we kunnen meer naar buiten.   Als je NAH hebt, is een stuk van je hersenen beschadigd, die zijn kapot. Deze kapotte hersenen staan allemaal... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 14 mei 2018

Robocop

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog was geëindigd met de zinnen: Op naar 24 december 2015 wanneer net voor de kerst mijn hechtingen door de arts zouden worden verwijderd. Weer een spannend moment dus… Tot aan deze dag ging het eigenlijk wel voorspoedig. Wel maakte ik dag en nacht met de camera van mijn telefoon even een filmpje van mijn achterhoofd. Zo kon ik zien of de pleister die ik s ’nachts over de herstellende wond plakte nog wel schoon/droog was. Dit heb ik nog een flinke tijd... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 10 mei 2018

Van kleurplaat naar meesterwerk > van participatie naar ambitie!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

In oktober 2011 ging het licht uit na een lange zomer waarin ik me tijdens de open water wedstrijden vaak al niet lekker voelde, maar 'het beestje' geen naam kon geven. Ik kon amper 200 meter borstcrawl zwemmen, ik voelde dat het draaide in mijn hoofd en ik zwom vaker en langer schoolslag tussendoor. Mijn conditie ging snel achteruit en ik was elke ochtend zo misselijk dat ik bijna niet kon ontbijten. De klachten waren niet echt dramatisch, dan ga je niet zomaar naar de huisarts. Wat zeg je... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Maandag 7 mei 2018

In maart 2017 veranderde mijn leven

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Manon Oude Kamphuis

Hoi, ik ben Manon Oude Kamphuis en ik ben 21 jaar oud. Ik heb een hersenkneuzing opgelopen in maart 2017. Ik heb heel wat ziekenhuizen afgereisd door het hele land, op zoek naar een arts die mij kon helpen tegen de verschrikkelijke klachten die ik iedere dag en elke minuut ervaar hierdoor. Maar eigenlijk is er geen behandeling voor deze gevolgen en moet je er helaas maar zo goed mogelijk mee proberen leren te leven en dat gaat met veel ups en downs.   Vorig jaar maart: Ik was... Lees verder»


16 Bekijk reacties (16)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Dit is contactinfo