Blogs

Donderdag 23 mei 2019

Embolisatie: dicht lijmen van de kluwe

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   25 september Het ziekenhuis belde om te vertellen dat je morgen ingepland staat voor embolisatie. Embolisatie is het dichtlijmen van de kluwe (AVM), die in je hoofd zit. Na een uitgebreid gesprek met de doctoren hebben we besloten het te doen. Door middel van embolisatie vermindert de kans op een nieuwe bloeding enorm en wordt de kans zelfs vrijwel nihil. Hoe sneller we dit doen, hoe beter het voor je is. Ik vond het een hele emotionele... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 20 mei 2019

BOEM en (niet meer) door….

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Het is vrijdagmiddag 11 januari 2013. Max is 4,5 jaar oud en is net thuisgekomen na een vermoeiende schoolweek. De eerste week na de kerstvakantie is weer voorbij. Max heeft nog wat last van de naweeën van de waterpokken waar hij tijdens de kerstvakantie last van heeft gehad en ploft op de bank. Hij is moe. Aangezien hij toch ook nog wel erg graag vanmiddag bij een vriendje wil gaan spelen, gaat hij nu eerst een uurtje op bank voor de tv liggen om een klein beetje bij te trekken. Als... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 16 mei 2019

Vechten voor mezelf

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

In de donkere nacht voor mijn operatie komt in het ziekenhuis een verlichtende gedachte Ik heb de kracht achter me Ik heb de kracht naast me Ik heb de kracht in en bij me Ik heb en voel de kracht overal om me heen Droom + Durf = Drijfkracht! Ik heb de kracht in mijn lijf en ledematen Zo loop ik in de vroege morgen blijmoedig door de straten in de maat voorop ook al weet ik niet waarheen, ik heb de kracht in mijn kop voor altijd en toch... Voel ik me even klein van binnen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Maandag 13 mei 2019

De tijd vliegt...

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Jeetje, het is alweer de maand mei. De tijd vliegt voorbij. Nog even en dan is dit mooie meisje alweer 17 jaar, poeh! Ze is eigenlijk nog zo klein maar ook alweer zo groot. We hebben weer zoveel leuke dingen gedaan, teveel om op te noemen. Gelukkig is elke week wel een tof moment.    Het nieuwe jaar zijn we o.a. begonnen met een bezoek aan Ajax. Mirre haar favoriete club, naast kijken bij haar broer Borre bij rugby natuurlijk. Dankzij mijn bootcamptrainer waren wij... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Donderdag 9 mei 2019

Terugval

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wees voorzichtig met doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer kan! Mij is dit enkele jaren geleden overkomen. Ik wil jullie behoeden van de fout die ik mijzelf heb aangedaan door onwetendheid. Een bericht uit mijn dagboek: Is het een terugval?  Enkele weken geleden heb ik meer last gekregen van duizeligheid en een raar gevoel in mijn hoofd.  Waardoor is dit gekomen? Ik werd onverwachts overvallen door veranderingen om mij heen. Die veranderingen brachten mij uit... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct