Delen

Blogs

Maandag 19 maart 2018

Een lesje van mij

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

Het is inmiddels ruim 3,5 jaar geleden dat ik mijn ongeluk heb gehad. Toen ik een jaar na mijn ongeluk mensen (en dan vooral lotgenoten) vertelde hoe lang het geleden was, reageerden ze bijna altijd met: ‘oh, dat is pas net’. Voor mij voelde dat ellendige jaar wat ik achter de rug had, helemaal niet als ‘pas net’. Ik had veel geleerd tijdens mijn revalidatie, was druk bezig met het accepteren van wat ik had en ik was me er ook van bewust dat mijn leven er anders uit... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Vrijdag 16 maart 2018

Cognitieve therapie bij slaapproblemen

Geplaatst onder: SlaapHersenletsel door Francis Lanen - de Haan

Heb je wel eens van automatische gedachten gehoord? Dit zijn gedachten die vanzelf in je opborrelen in een bepaalde situatie. Nu bestaan er verschillende soorten automatische gedachten. Voor het gemak verdeel ik ze even in helpende gedachten en disfunctionele / irrationele gedachten.   Helpende gedachten zijn nuttig voor je en helpen je om je leven te kleuren en je levenspad op een prettige manier te lopen. Ze geven je een goed gevoel. Disfunctionele gedachten zijn ondermijnende,... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in SlaapHersenletsel

Zondag 11 maart 2018

Er is eindelijk hoop

Geplaatst onder: SCA1 door Jeannette Gerritsen

Onlangs werd ik in De Gelderlander rubriek “vrijwilligers” in de spotlight gezet vanwege mijn aandeel in de acties voor het SCA1 onderzoek. Lastig om zelf in de aandacht te staan, maar als mijn zusje het kan, moet ik het ook kunnen. Mijn zusje heeft SCA1. SCA1 is een sluipmoordenaar. Het tast je kleine hersenen aan waardoor je steeds meer de controle over je spieren verliest. Dag na dag lever je meer in. Uiteindelijk beland je in een rolstoel. Je kan niet meer articuleren dus... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in SCA1

Donderdag 8 maart 2018

NAHderbekeken

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Rust, Reinheid, Regelmaat. Voor mijn ongeval in 2008 kon ik die woorden als hard werkende studente wel schieten. Ik studeerde in 2007 af in de journalistiek, waarbij ik graag dingen uitzocht. Ik ging de diepte in. Met de camera of de pen de wereld in, mensen ontmoeten. Verhalen vertellen.   Dat veranderde in 2008. Toen ik als 22-jarige van mijn fiets werd geschept en in een coma belande. Toen ik niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opliep.   Dat is nu 10 jaar geleden. Ik... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 5 maart 2018

Ik ben zoveel meer dan mijn hersenletsel

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Ik ben Kesty, 44 jaar, ik woon samen in een dorpje tussen Amsterdam en Utrecht, ben moeder van Isa van 6 en ik heb hersenletsel. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) wel te verstaan. Sinds maart 2015. Toen ik out of the blue geconfronteerd werd met een herseninfarct. Zonder aanleiding, zonder oorzaak, maar wel met gevolgen. Aan de buitenkant zie je niets aan mij, maar van binnen is wel degelijk een en ander beschadigd. Dat de buitenkant zo is zoals hij is, is aan de ene kant heel fijn, maar... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Dit is contactinfo