Delen

Blogs

Maandag 17 september 2018

Het afscheid

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

De laatste weken voor de operatie waren vreemd. Wetende wat er gebeuren kon, wilde ik nog heel veel dingen doen. Ik kreeg bezoek, kaartjes en wilde nog mensen zien. De kaartjesvloed was na thuiskomst van het revalidatiecentrum even gestopt, rond mijn verjaardag weer op gang gekomen en nu begon het opnieuw. Succes- en sterktewensen te over. De kaartjes en bezoekjes maakten me emotioneel. Ik wist dat ik nog een lange weg te gaan had, en wist niet of die weg zou stoppen of doorgaan. Die... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 13 september 2018

Mijn gevecht met OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Greta Schutte

Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Greta Schutte en ben 46 jaar, sinds 13 juli 2017 heb ik de diagnose OT gekregen. In eerste instantie gaf mij dat een berustend gevoel omdat ik eindelijk wist wat ik had. Wel moest ik heel erg slikken omdat het iets is wat niet meer weg gaat, iets wat ik mijn hele leven op mijn rug zou mee moeten dragen, maar dat is dan maar zo. Mijn aandoening had eindelijk een naam en daar zou ik dan wel mee leren leven, zo dacht ik.   Ik had al een jaar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Maandag 10 september 2018

Fulltime aan de slag en heel veel niets doen

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Na het intakegesprek bij de revalidatiearts volgt de start bij verschillende disciplines van de revalidatie: psychologie, fysiotherapie en ergotherapie. De psycholoog is duidelijk: ‘we gaan je helpen, maar het wordt niet makkelijk. Je zal er ál je tijd en energie in moeten steken. Doe je dat niet? Dan kunnen wij onze tijd beter aan andere patiënten besteden.’ Ze is vriendelijk maar streng, en het is duidelijk dat ze het meent. Natuurlijk beantwoord ik de vraag met een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Donderdag 6 september 2018

De dag van de DBS-operatie

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Het ging allemaal zo snel. Ik kreeg 10 januari 2018 te horen dat ik 25 januari al geopereerd werd. Het was woensdagavond 24 januari 2018, zenuwachtig was ik niet echt, daar was de tijd te kort voor om over alles na te denken. Ik werd die avond opgenomen rond 19.00 uur op de afdeling chirurgie. Mijn ouders hebben me weggebracht. Ik kreeg de intake, hoe de dag van de operatie zou verlopen. Ook moest ik mijn haren al wassen met Betadine shampoo en kreeg ik mijn infuus al ingebracht. Ik had... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis

Maandag 3 september 2018

Plan, geniet & incasseer

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Is je leven afgelopen nadat je NAH hebt opgelopen? Nee! Is het anders? Ja! Ik wil het eigenlijk schrijven met dikgedrukte vette letter. Als je net NAH hebt opgelopen, ga je het eerst ontkennen, er tegen vechten en wil je gewoon je leven weer oppakken. Dit is voor mij het “standje overleven” geweest, het gevoel om alles uit het leven te willen halen, omdat ik ook weleens dood had kunnen zijn.   Nu weet ik, na bijna 11 jaar NAH, dat ik heus niet achter de geraniums hoef... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Dit is contactinfo