Delen

Blogs

Maandag 16 oktober 2017

Foute boel (vervolg)

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

Papa had de auto verzet, mama had zich aangekleed en buiten stond papa de ambulance op te wachten. De broeders kwamen naar boven en vroegen mij om een uitleg. Ik vertelde mijn geschiedenis en ze zeiden: ‘Je gaat sowieso mee naar het ziekenhuis, we bepalen dadelijk aan je lopen of dat spoed is of niet.’ Ik werd rechtop geholpen, liep drie meter en de conclusie werd 'spoed'. Ik werd de trap af geholpen, papa haalde een stoel en ze prikten een infuus. Binnen no-time lag ik op de... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 12 oktober 2017

Ontwaken na de Intensive Care

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Op het moment dat ik ontwaak na de coma komt de oude, mij nog steeds bekende werkelijkheid keihard op me af.  Als ik wakker word is er vooral de pijn, de misselijkheid en de voortdurende neiging tot overgeven. De diepe doordringende pijn is alles overheersend. Bij elke kleine beweging voel ik een stekende hoofdpijn.   Als ik mijn hoofd per ongeluk teveel schud wordt het zwart voor mijn ogen. De pijn is rauw, doordringend en ongeconditioneerd. Er is geen perceptie van de pijn.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Maandag 9 oktober 2017

De rechtbank

Geplaatst onder: Moyamoya door Vera de Joode

Daar zitten we dan, voor in de bankjes, schuldig of niet?   Aanwezig zijn; mijn geweten, mijn nieuwe en oude ik (de spring in het veld die van alles wilt doen en er alles aan doet om dit ook voor elkaar te krijgen).   De aanklacht is als volgt; Wie heeft ervoor gezorgd dat Vera te weinig energie over heeft? Wie beslist er wat wanneer moet gebeuren? Wie zorgt ervoor dat Vera op den duur meer vermoeidheidsklachten ervaart? De laatste tijd doet ze veel te veel en dat gaat... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Moyamoya

Donderdag 5 oktober 2017

Vind je plekje; NAH in mijn stekje

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Twee jaar geleden volgde ik een arbeidsreïntergratietraject. Onderdeel hiervan was een werkervaringsplek in de omgeving van afstuderen; in mijn geval een webredactie. Wat wou ik graag terug! Dat dit niet gaat weet ik nu. De balans is er nog niet helemaal, maar ik doe mijn best. Ik zoek mijn plekje. Een plekje waar Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) de ruimte krijgt.   ‘Cliënten kunnen zo zelf ervaring opdoen en inzicht krijgen in hun mogelijkheden en wensen. Een... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 2 oktober 2017

Angstaanjagende momenten

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Gedurende de eerste twee jaren na mijn beroerte heb ik nog een aantal vreemdsoortige lichamelijke ongemakken moeten doorstaan. Op dit moment van schrijven (ruim 5 jaar na dato) kan ik het een en ander verklaren.   Lezers van mijn autobiografie weten dat mijn linkerarm en -hand net als mijn linkerbeen totaal verlamd raakten. U weet dan ook, dat ik gigantisch blij werd van het langzaam aan weer tot leven komen van de linkerarm en hand. In mijn bovenkamertje werden als het ware weer... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Dit is contactinfo