Delen

Blogs

Donderdag 22 juni 2017

Balanceren in een aangepaste apenkooi

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

‘Zitten is het nieuwe roken’, lees ik hangend op de bank. Ik pak mijn tablet erbij en verschuif mijn balans van de ene naar de andere bil. Tijdens het lezen dwalen mijn gedachten af naar de sportieve uitspattingen in mijn studententijd, met de vrijdag als hoogtepunt: tennissen in de ochtend, daarna 40 baantjes zwembad en eind van de middag ‘bommen’ (bewegen op muziek). Mijn lijf was in topvorm. Ook raasde ik met mijn racefiets ettelijke kilometers door het lage land... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 19 juni 2017

Even voorstellen

Geplaatst onder: Epilepsie door Vera van Winden

Wat leuk dat je dit leest! In mijn allereerste blog stel ik mij graag even aan jullie voor.  Mijn naam is Vera. Ik ben 35 jaar, woon in Haarlem, sindskort moeder van Luuk en ik heb epilepsie.    Iedere dag zijn ze er, die plotselinge aanvallen. Soms een enkele, vaak een serie. Of het went? Nee, niet echt. Gelukkig weet ik wel steeds beter m'n weg te vinden in het 'omgaan met epilepsie'. Wat werkt er wel en wat niet?    Mijn ervaringen deel ik... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Epilepsie

Donderdag 15 juni 2017

Drankgebruik en afasie?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

'Goedemiddag, ik wil een taxi bestellen in de huppeldepupstraat 48 in Amsterdam.' 'Meneer, ik kan u niet verstaan, wilt u dat nog een keer herhalen?' Ik snuif en lees het zorgvuldig opgestelde blaadje nog een keer voor. 'Meneer, ik kan u niet verstaan, nog één keer alstublieft.' Ik herhaal, nu een beetje geagiteerd, de tekst op het blaadje. 'Meneer, de huppeldepupstraat 48, de taxi komt er aan.' 'Dank u wel.' Ik strompel de trappen af en ga alvast buiten staan om op de taxi te... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 12 juni 2017

Mijzelf resetten

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Ik begon mijn dag moe, futloos, uitgeput, verward en met een ellendig gevoel. Mijn energie had ik al opgebruikt aan al die gevoelens die door mijn gedachten en mijn lichaam te keer gingen. Maar dan begon mijn dag pas.   Door mijn verwardheid kon ik niet goed meer denken of normaal functioneren. Mijn gedachten vlogen alle kanten op en raakten steeds verstrengeld in onrust en onmacht, angst en frustratie. Die bruisende machine in mijn oren denderde maar door; dag en nacht. Dat... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 8 juni 2017

Een derde operatie... of toch niet?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog eindigde met een vochtkring op mijn kussen en een extra hechting, omdat de wond na de tweede spoedoperatie was gaan lekken. Hierna ging het al vrij snel beter en wederom mocht ik na twee dagen alweer naar huis.   Op donderdagmiddag was ik weer thuis, maar dit bleek van korte duur te zijn. De zaterdag na de operatie kreeg ik weer exact dezelfde pijn in mijn hoofd. Mijn vrouw belde meteen weer 112 en ik ging dit keer meteen naar beneden zodat er niet weer... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dit is contactinfo