Blogs

Maandag 25 maart 2019

De marathon

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Vanochtend zijn mijn ouders vertrokken naar het ziekenhuis voor een vervolg onderzoek, n.a.v. de diagnose FTD (frontotemporale dementie). Rond 12 uur krijg ik van mijn moeder te horen dat ze mijn vader kwijt is in het ziekenhuis. Ik krijg het direct benauwd en omdat ik zwanger ben van onze tweede voel ik dat mijn bloeddruk stijgt. Het voelt zo fout! Om 13 uur komt een vriendin mij ophalen om samen met mij en mijn dochter te gaan shoppen. Wanneer zij binnenkomt begin ik direct te huilen,... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 21 maart 2019

Bibliotheek

Geplaatst onder: ADHD door Pip

'Geen idee mevrouw, hij komt en gaat wanneer hij wil', geeft de mevrouw van de bieb aan. 'Vindt u het niet mooi dan?' 'Nou, wat mij betreft kan hij naar huis, ga daar lekker zitten pingelen. Heel fijn dat je vijfhonderd aanslagen per minuut haalt, maar ik word hier knettergek van.' Dat zeg ik niet hardop natuurlijk, dat stemmetje beheers ik nog wel. Het is echter al busy in the headquarters (mijn brein) en ik kan geen antwoord geven. 'Ach, ik kom er zo wel op terug', zeg ik dan maar.... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 18 maart 2019

Arena vol stieren

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Het is dat ik optimistisch van aard ben, anders lijkt het toch best wrang. Ooit was ik sportleraar, nu loop ik al vanaf mijn 44ste als een oude man met mijn stok door de straten te schuifelen. Ik houd me maar voor dat mensen daar doorheen prikken vanwege mijn jeugdige (ahum) uiterlijk. Rond mijn achtste begon ik te voetballen en het zou 25 jaar duren voor ik mijn voetbalschoenen in de wilgen hing. Mijn liefde voor voetbal vierde ik vanaf dat moment op de tribune. Ik heb menig wedstrijd van... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Woensdag 13 maart 2019

Wat kun je doen om minder last te hebben van een slaapstoornis?

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

Een chronische slaapstoornis is niet altijd te genezen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om er minder last van te hebben. Het is een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou en je situatie past. Wat voor de één de gouden tip is, werkt voor de ander misschien helemaal niet. In dit blog vertel ik over wat mij soms helpt om de kwaliteit van slaap iets te verbeteren en om beter om te gaan met energiegebrek.   Kluizenaar Bij de diagnose van mijn... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Donderdag 7 maart 2019

Even voorstellen...

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Mijn naam is Johanneke en ik ben een nieuwe vaste blogger. Maandelijks of per twee maanden probeer ik mijn ervaringen te delen. Toen ik 14 jaar was kreeg ik een ongeluk met als gevolg niet aangeboren hersenletsel. Ik ben op de fiets aangereden door een bus. Nu ben ik 23 jaar en pas sinds 2 jaar is er veel veranderd en inzicht gekomen. De jaren daarvoor was ik bezig om mijn oude leven terug te krijgen en was ik aan het proberen mee te doen in de ‘gezonde’ maatschappij. Het was... Lees verder»


14 Bekijk reacties (14)   |   Meer artikelen in Hersenletsel