Delen

Blogs

Maandag 22 mei 2017

Net na de hersenschudding

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Uit mijn diepe slaap ontwaak ik met een enorme bonkende hoofdpijn.  Kan je je dit voorstellen? Je opent je ogen en de misselijkheid slaat ineens toe. Alsof iemand je in je maag heeft geslagen. Je draait je op je zij. O, geen goed idee. Je draait terug, gaat weer op je rug liggen en sluit je ogen. De duizeligheid die je overvalt probeer je weer onder controle te krijgen. Wat is er met me aan de hand?! Bij de eerste hulp hadden ze al gezegd, je hebt een hersenschudding.  ... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 18 mei 2017

Volledig herstel is mogelijk!

Geplaatst onder: Beroerte door Maurits

Op tienjarige leeftijd word ik getroffen door een hevige (rechtszijdige) hersenbloeding, veroorzaakt door een bloeding uit een AVM (een aangeboren afwijking). Na een ingrijpende operatie en na lang verblijf in het academisch ziekenhuis word ik ontslagen met een kans op recidieve van circa 4% per jaar. Ik moet leren leven met deze ‘tikkende tijdbom’, die dicht tegen de hersenstam is gelegen. Het vooruitzicht binnen 25 jaar een tweede hersenbloeding te zullen krijgen, bepalen mijn... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 15 mei 2017

Een beroerte doet je goed?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik ga een gek statement maken: Ik ben ook wel blij dat ik een beroerte heb gekregen. Voordat je geërgerd het blad omslaat, laat het me uitleggen … Het zijn zeker niet de restverschijnselen hoor, die zijn heel vervelend. Gelukkig deels zichtbaar. Half-verlamd zijn bijvoorbeeld is niet altijd even goed nieuws ;-). Zo haalde ik vanmiddag bijvoorbeeld een ijsje en had daarom de wandelstok even op de tafel buiten neergelegd om te tonen dat die ‘bezet’ was. Toen ik... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 11 mei 2017

Hoe kom je uit je hoofd?

Geplaatst onder: SlaapHersenletsel door Francis van Lanen - de Haan

Zoals beloofd gaat deze blog over ontspanning: de vaardigheid om je hoofd uit te zetten en de rust in je lichaam te vinden. Dit is voor de slaap een belangrijke vaardigheid, omdat je niet kunt inslapen zolang je nog ligt te piekeren of te malen, steeds op de kok kijkt of scenario’s ligt te bedenken.   Je hebt een soort poortje in je hersenen (de sensory gate) die meet of de langskomende prikkels relevant zijn of onbenullig. Wanneer ze onbenullig zijn val je lekker in slaap,... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in SlaapHersenletsel

Maandag 8 mei 2017

Gezocht: toekomst

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

Mijn verhalen zijn, zoals deze, soms met een terugblik geschreven. Inmiddels ben ik alweer een tijd verder, maar om jullie wel een indruk te geven hoe ik deze periode ervaren heb en -waar ik er toen nog niet klaar voor was om mijn verhaal met mensen te delen- ben ik er -omdat het een stuk beter met me gaat- nu wel aan toe.   Inmiddels is het alweer even geleden dat ik te horen kreeg dat mijn NAH niet tijdelijk was. We zijn een goede make-over, paar kilo’s en een aantal... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dit is contactinfo