Delen

Blogs

Donderdag 19 juli 2018

Flexwerkers in de zorg

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Mensen die in de zorg werken zijn heel veel tijd kwijt aan het verantwoorden van alles wat ze doen door zogenaamde afvinklijstjes steeds weer opnieuw in te vullen. Dat is dus tijd die niet aan de directe zorg kan worden besteed. Ander administratief werk kost ook tijd maar die tijd verbetert de zorg. Bij eerste binnenkomst werd op de afdeling waar mijn levenspartner woonde gevraagd om een korte levensbeschrijving. Die levensbeschrijving werd voor in de persoonlijke dagrapportage map... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Dinsdag 17 juli 2018

Depressie

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Er is geen les op school over hoe je omgaat met de dood, het noodlot of de vergankelijkheid. Dit terwijl ik het als tienermeisje met een veranderend lichaam, problemen thuis en een ernstig trauma als gevolg van het coma ongeluk graag wilde hebben over de diepere betekenis van het leven. Ik had hier behoefte aan, om de plotselinge onverwachte wendingen die het leven in mijn geval had gemaakt, een plaats te kunnen geven.   Ik vroeg me telkens maar weer opnieuw af of ik niet... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Maandag 16 juli 2018

Renate loopt Vierdaagse na coma vorig jaar

Geplaatst onder: Sponsoractie door Renate

De Vierdaagse van Nijmegen start morgen 17 juli. Duizenden mensen hebben het afgelopen jaar getraind om de mooie, maar lange wandelroute in Gelderland te lopen. Ook Renate loopt ook mee, ondanks alle tegenslagen die zij heeft gehad. Ze haalt daarmee geld op voor de Hersenstichting. Lees haar bijzondere verhaal.   Renate was vroeger taxichauffeur in Nijmegen en reed al 20 jaar de lopers en de feestvierders van de Vierdaagse naar huis. Toen ze vorig jaar een... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Sponsoractie

Zondag 15 juli 2018

Drieling loopt met neefje de Vierdaagse voor de hersenen

Geplaatst onder: Sponsoractie door Cedric, Esther, Romaine en Mark

Duizenden mensen lopen volgende week de Vierdaagse in Nijmegen. Een aantal van hen laat zich sponsoren voor een goed doel. Zo ook de drieling Cedric, Romaine en Esther met hun neef Mark. Zij lopen voor de Hersenstichting. Hieronder hun verhaal.   De 13-jarige drieling Cedric, Esther en Romaine lopen samen met hun neef Mark, ook 13 jaar, voor het eerst de Vierdaagse. In de familie is het een traditie om de Vierdaagse te lopen. De opa´s begonnen, zo vertellen ze. En... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Sponsoractie

Zaterdag 14 juli 2018

Joost loopt de Vierdaagse voor familielid Mitch (7 jaar)

Geplaatst onder: Sponsoractie door Joost

Duizenden wandelaars maken zich op voor een bijzondere week volgende week: de Vierdaagse van Nijmegen. Sommige lopers zamelen geld in voor een goed doel. Joost loopt mee voor de Hersenstichting. Hieronder zijn beweegredenen. Ook Joost loopt de Nijmeegse Vierdaagse met een persoonlijk verhaal in zijn hoofd. Al acht keer liep hij de Vierdaagse, maar dit jaar loopt hij voor de Hersenstichting. “Ik heb van dichtbij gezien wat een impact hersenletsel heeft, op de patiënt en op de... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Sponsoractie

Dit is contactinfo