Onderschat

Een klein stukje van mijn verhaal. Als eerste zet ik dit hier niet om medelijden te vragen en ik ben niet zielig. Er zijn veel ergere dingen maar (aura) migraines worden vaak onderschat. Aura migraine? Is dat ook een hersenaandoening? Helaas wel, en een mega akelige en vervelende! Ik weet dat er veel meer mensen zijn die met deze aandoening lopen en er geen begrip voor krijgen.

Die kortsluiting begint in mijn bovenkamer meestal bij mijn ogen/mijn zicht waarna ik dat irritante pijnlijke gevoel door de rest van mijn lichaam voel kruipen om daar de boel ook plat te gaan leggen door middel van verdovingen. Het gaat op zijn gemakje naar en door al mijn lichaamsdelen. Zelfs mijn grote teen mag meedoen. Als ik mazzel heb slaat het wel eens een lichaamsdeel over. Ik spreek ineens een buitenaardse verwarde taal in een soort van holle ruimte, zie bliksem die er niet is en beweeg als een zombie uit Michael Jackson’s Thriller.

Ja ik voel het aankomen zomaar uit het niets en ik ben en blijf bij bewust zijn. Wachten tot het weg zakt en ik terug “helder” op aarde ben en hopen op GEEN erge hoofdpijn, niet die erge moeheid en te erge spierpijn. 


Petra wil graag haar ervaringen delen, omdat deze aandoening vaak wordt onderschat. En zodat andere mensen met (aura) migraine weten dat ze niet de enige te zijn met deze vervelende klachten.