Home
Actueel
Blogs
Allemaal ikke
Delen

Allemaal ikke

Maandag 9 juli 2018. Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

De tafel ligt vol foto's. Dat is op zich niks nieuws in mijn geval; als fotofanaat druk ik de laatste tijd meer eigen werk af. Dat heeft iets. Maar deze reeks is bijzonder. Dit zijn foto's van mijzelf.

 

Van babyfoto t/m de studiofoto die hier in mijn profiel te zien is; allemaal Suzanne. Als fotofanaat geldt bij mij het cliché dat ik liever achter de camera sta dan ervoor. En toch heb onderhand behoorlijk wat foto's van mijzelf. Dit in combinatie met een computer die georganiseerd moest worden, deed mij beseffen hoeveel beeldmateriaal van mijzelf ik stiekem heb verzameld. Materiaal wat lag te slapen.

 

Natuurlijk kan je een foto digitaal bekijken en daar je conclusies uit trekken. Maar het leeft meer wanneer ik het vast kan houden, een foto wordt concreet wanneer het afgedrukt is. Zeker wanneer alles bij elkaar ligt. Bij het selecteren heb ik me niet tegen laten houden door mooi of minder mooi; zowel de goede als de slechte dagen tellen.

 

Mijn ongeval heeft in de krant gestaan, daar is beeldmateriaal van. Maar deze heb ik niet af laten drukken. Op mijn tafel liggen foto's van de rottige periode erna. Eenmaal in huis, zoekende naar de nieuwe ik. Verdwalend op weg naar erkenning en geluk toen deze gevonden werd. Maar ook van de tijd voor mijn ongeval. Niks minder belangrijk is een foto van jezelf als baby, die ene brave schoolfoto, de puber en tot slot de volwassen vrouw die ik nu ben. Door de hele reeks te bekijken besef ik mij dat wat als een enorm gat voelde, eigenlijk maar een klein stipje in mijn leven is. Zoveel mooie plaatjes dat er op tafel lagen. Goede en slechte dagen, ik ben het totaalplaatje. En dat mag er zijn!

 

Te bedenken dat ik 33jr ben en er hopelijk nog heel veel plaatjes bij kunnen komen, maakt dat NAH steeds kleiner word. Ik ben Suzanne. En zo zie ik eruit.

 

Suzanne
(foto door Stijn Rademaker)

 

Lees hier de vorige blog van Suzanne


Meer artikelen in Hersenletsel

Reacties

1

hergen ik goed


leneke 't hoen  |  09-07-2018 09:35 uur

Reageer op dit artikel

Dit is contactinfo