Blogs
Durf te dromen

Durf te dromen

Maandag 11 juni 2018. Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Durven dromen versus durven hopen.

Verleden week vroeg iemand mij” Corita, durf jij nog te dromen?” Ik zei ja, maar kwam er al gauw achter dat ik durf te hopen. Het is niet hetzelfde.

Hoop is een onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis uitkomt. Zo hoop ik van harte dat mijn dwang ooit overgaat. Ik hoop dat ik een gezin krijg (ooit) , ik hoop dat ik passend werk kan vinden en ik hoop dat ik mijn omgeving ooit minder ga belasten.

Met dromen schep je een wereld die anders is dan de werkelijke wereld. Dat doe ik niet vaak meer. Vroeger droomde ik er van dat ik politieagente was, ik droomde dat ik de wereld zou verbeteren. Ik durf dit niet zo goed meer, omdat mijn problemen zo groot zijn dat ik al blij ben met een kleine verbetering in het dagelijks leven. Dromen vond ik niet realistisch.

Nu ik er over nadenk, besef ik dat het echt zonde is dat ik mezelf niet toesta te dromen. Door te dromen kan ik weer zien wat ik eigenlijk diep van binnen wil in het leven. Daarnaast kan ik hopen dat die dromen ooit uitkomen. Maar potentie zien in mezelf is nu wel belangrijk.

Vanaf vandaag ga ik daarom iedere dag een droom opschrijven voor mezelf. Mijn droom op dit moment is een woning kopen buiten de stad, met een heleboel dieren. Een grote tuin waar ik in de zomer kan zitten en nieuwe vrienden die over de vloer komen.

Gun jezelf te dromen. Ook als het tegenzit.

Corita

Lees hier de vorige blog van Corita

Corita heeft sinds haar 7e last van OCD ( obsessieve compulsieve dwang) en heeft inmiddels zoveel ervaringen opgedaan, wat betreft hulpverlening, behandelingen en omstanders, dat ze heeft besloten dit met jullie te delen via haar eigen website, en via de Hersenstichting.

Meer artikelen in Dwangstoornis

1

Als jong meisje had ik een droom...agente worden. Echter door mijn epilepsie kon dat niet. Dus toen ik wat ouder werd, als vrijwilligster bij de stewards van PSV terechtkomen. Nu heel veel jaren later, zou ik nog steeds graag agente willen worden. Maar na een CVA ben ik al blij dat ik nog steward ben bij een andere voetbalclub, EHBO diensten doe bij feestweken, en bij de buurtpreventie zit. Alleen maar omdat ik zo graag mensen wil helpen.

Monique   |  11-06-2018 09:13 uur

Reageer op dit artikel