Home
Actueel
Blogs
Ik werk alweer met veel plezier

Ik werk alweer met veel plezier

Donderdag 14 februari 2013. Geplaatst onder: Beroerte door L.S.E.

Het is februari 2013, drie jaar na het herseninfarct, ik ben nu 55 jaar.

 

De revalidatie in het ziekenhuis duurde in totaal ruim zes maanden, tot het voorjaar van 2011. Ik kreeg ergotherapie, logopedie i.v.m. het verslikken, fysiotherapie etc. Ik heb heel veel geleerd tijdens de revalidatie en heb daar nog dagelijks profijt van.

Ik heb leren omgaan met de gevolgen van het herseninfarct en ik functioneer nu goed. Maar ik heb nog vaak hoofdpijn en ben sneller vermoeid en mijn hoofd is ook nog vaak ‘vol'. Een ander merkt daar weinig van, ik word stil, zonder mij af of ga rusten. Er zijn klachten en gevolgen waar soms simpele oplossingen voor zijn.

Er valt allemaal goed mee te leven.

 

Ik weet dat er mensen in mijn omgeving zijn die zich afvragen wat ik dan eigenlijk verder mankeer, want aan de buitenkant zien ze niet veel. Ik weet ook dat ik vaak stil en saai overkom.

Ik laat het zo, ik heb geen zin om dingen uit te gaan leggen. Mijn naasten weten hoe het zit en dat is voor mij genoeg. Alleen als iemand er echt naar vraagt, leg ik het uit.

 

Ik werk alweer een tijd drie hele dagen met veel plezier net zoals voor het herseninfarct. Er zijn wat aanpassingen op mijn werkplek gedaan. Langzaamaan zijn, in overleg met de Arbo-arts, mijn werkuren opgevoerd tot het volledige aantal van 24 per week. Dat was ook echt mijn doel. Mijn erg leuke werk bestaat uit het telefonisch uitleggen of oplossen van software- en hardwareproblemen voor een bepaalde tak van de zorgsector. Ik moet dus goed luisteren en veel praten. Het werken gaat inmiddels heel goed maar drie dagen is wel absoluut de limit. Op mijn werk lunch ik bewust in mijn eentje en zoek daarvoor een stil plekje op. Dit doe ik ook als ik even een theepauze neem. Dit zijn rustmomenten en die heb ik nodig.

 

Op de werkdagen doe ik na het werken verder helemaal niets meer, inclusief reistijd ben ik toch negen uur bezig. De dag na deze drie aaneengesloten werkdagen is een absolute rustdag, dan moet ik echt bijtanken. Mijn man werkt in ploegendienst en is daardoor overdag vaak thuis, hij kookt sowieso doordeweeks en doet vrijwel alle boodschappen. Het huishouden is goed gestroomlijnd en ik ben ook een stuk makkelijker daarin geworden.

 

Heel vervelend in mijn geval zijn de medicijnen, ik slik er verschillende. Ik heb echt last van de bijwerkingen. Er is mij verteld dat er geen alternatieven zijn, dus een keuze is er eigenlijk niet. De bijwerkingen waren in het begin zelfs zo hevig dat na drie maanden in overleg met de cva-verpleegkundige besloten is één medicijn alleen nog 's nachts te slikken. Ik kreeg daar o.a. absurde oorsuizingen van. Ook kreeg ik van het minste stootje een enorme blauwe plek. Nu heb ik ook nog vaak blauwe plekken, maar iets minder dan die eerste drie maanden. Een recent voorbeeld: in december was ik voor controle bij de tandarts en we besloten meteen even een vullinkje te vernieuwen met anesthesie. Een klein pijnloos prikje, maar wel met grote gevolgen: mijn wang werd erg dik en zoetjes aan kwam er een enorme blauw/zwarte plek op mijn gezicht waar ik 4 weken ‘plezier' van heb gehad en dat tijdens de feestdagen.... Voortaan maar even van tevoren stoppen met de medicijnen, was het advies van de huisarts en geen spontane behandelingen meer.

Ach, er zijn veel ergere dingen.

 

                                       Het gaat inmiddels dus best goed met mij.

 

                                                           'Pluk de dag'

 

                                                               L.S.E.


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

9


  |  27-10-2019 23:07 uur

Ik slik persantin al sinds maart 2008, heb er nog 5 andere medicijnen bij. Heb nooit hoofdpijn.


ankie  |  10-09-2013 21:38 uur

Zondag voor mij 7 jaar geleden,
Doe veel aan sport, wielrennen en mountaibiken,
Ben vader van 2 jonge kinderen en werk 36 uur, meestal meer.
Stapje voor stapje is de kunst!


Arjan  |  22-03-2013 20:00 uur

Reageer op dit artikel