Blogs
Je bent welkom op mijn blog 'Kaleidoscoop, Marijke's WoordvindingsBlog'

Je bent welkom op mijn blog 'Kaleidoscoop, Marijke's WoordvindingsBlog'

Maandag 8 januari 2018. Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Mijn naam is Marijke Kloosterman.
In oktober 2015 heb ik een hersenbloeding (CVA) gehad.
De linker hersenhelft is geraakt. Dat betekent dat vooral het kijken (hemianopsie), praten (afasie), emotie/balans en energie moeilijk(er) is.
Vooral niet-zichtbare gevolgen, die je in het begin na zo'n beroerte nog niet zo in de gaten hebt.

Tot 8 januari 2016 heb ik in een revalidatiecentrum “gewoond". Sindsdien woon ik "weer" gewoon thuis met mijn allerliefste man.

Het woord "Kaleidoscoop" gebruik ik in figuurlijke/overdrachtelijke zin. Zo kan ik verschillende aspecten, meningen, standpunten e.d. in diverse domeinen laten zien. In mijn werk (geograaf) vond ik het een mooi instrument; nú vind ik het een goed bruikbaar begrip en mooie naam voor mijn WoordvindingsBlog. Het woord "caleidoscoop" komt van het Oudgrieks καλός (kalos), "mooi" + εἶδος (eidos), "vorm, gestalte" + σκοπεῖν (skopein), "kijken".

Na mijn beroerte kon ik nauwelijks nog praten. De woorden waren weg. Dat is met oefenen een stuk beter geworden met de hulp van allerlei verschillende mensen (logopedisten, koorleden, de crea-groep en klei-club, vrienden, collega's ....). Verder ben ik begonnen met een weblog logopedie 2.0 ..... Ook op die manier kan ik oefenen om de woorden terug te halen, maar tegelijkertijd kan ik een grote(re) groep bereiken nu ik minder energie en tijd heb. Bovendien kan ik mooie/bijzondere ervaringen en momenten delen. Een echte win-win-situatie, zeker nu mijn blog is "gelinkt" met de Hersenstichting! Veel leesplezier!

Marijke Kloosterman

In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Na twee maanden ziekenhuis heeft zij in een revalidatiecentrum gewoond. Half januari 2016 is zij weer thuis gaan wonen. Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen .... Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.

Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Super, Marijke! Je bent Al ver gekomen dankzij je indiaan 😉

Cvapatient  |  10-01-2018 17:27 uur

Wat ben ik toch trots op jou, Marijke!!
Een superlieve vriendin en de grootste positieve doorzetter die ik ken!!! Knuf!

An Dutij  |  09-01-2018 14:08 uur

Hallo , ik heb in 2014 twee herseninfarcts gehad ( CVA ) aan de linkerzijde, daardoor heb ik moeite met praten en heb voortdurend pijn aan de rechterkant van boven naar beneden. Graag zou ik in contact komen met Marijke zodat we onze bevindingen kunnen delen

Jolanda Pullens  |  08-01-2018 20:28 uur

Reageer op dit artikel