Home
Actueel
Blogs
Lopende band arbeid

Lopende band arbeid

Maandag 5 mei 2014. Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Na een lange periode van revalidatie loop ik weliswaar met weinig gratie, maar...ik loop!
Mijn rolstoel staat nu maandenlang ongebruikt in een kamer en kan wat mij betreft onder de hamer. Afstanden van 1 kilometer maximaal zou ik aldus kunnen overbruggen, maar wel uiterst traag.

Ik kan u zeggen dat het nooit echt meevalt. Soms kies ik toch voor de scootmobiel, die netjes in mijn garage staat gestald.

 

Het manke linkerbeen, omhuld met een nieuwe spalk moest behoorlijk wennen. Ik zal er natuurlijk nooit mee kunnen rennen, maar verheugde me onlangs wel op mijn eerste stapjes op een heuse lopende band! In de sportschool stond het apparaat al voor me klaar. Met uiterste voorzichtigheid kon ik mezelf op de band zetten. Gelukkig in het bijzijn van een fysiotherapeute.
Het is een prachttoestel, dat op elk gewenst tempo kan worden ingesteld. Met een digitaal display, waarop je van alles af kon lezen. Denkt u dat ik er ook maar iets van zag of las? Ik was zo druk met mijn gedachten. Zo' n eerste keer voelde als opnieuw leren lopen. Alsof ik weer een peuter was.

 

Uit een vorige ervaring wist ik dat 2,4 km per uur te hoog gegrepen was. Maar deze band kon op mijn capaciteiten worden afgestemd. En zo bleek, na enig experimenteren, dat 0,8 km per uur voor mij een prettig tempo was. Waardevol ook om dit te weten, want mijn plaatselijke supermarkt ligt precies 1 voetbalveld (400 meter) bij mij vandaan.
Rekent u even mee: 800 meter per uur leg ik af. Van mijn huis naar de winkel en weer retour.
Ik weet het; dat is een hele tour. Maar.... ik ga het afleggen! Geestdodend is het zeker niet. En op mijn klokje kijk ik niet.

 

PS. De revalidatie staat uitgebreid beschreven in mijn autobiografie Mijn Hoofd- stuk, te bestellen voor €10 incl. verzendkosten.

 


Harry wil door middel van zijn blogs delen hoe hij de gevolgen van zijn herseninfarct ervaart. Houd de blogs dus goed in de gaten en laat gerust een reactie achter!


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

4

Mooi geschreven Har.
Trots op mijn broer X


Willy Hartwig  |  16-05-2014 14:23 uur

Hou vol Harry!. Zelf heb ik 5 jaar geleden in dezelfde situatie gezeten als jij (hoewel iedereen weer anders is natuurlijk).Mijn arm is blijvend verlamd, maar ik heb geleerd daarmee om te gaan . En ik ben nu aan het oefenen om in juni de avondvierdaagse (4 avonden 5 kilometer) hier in het dorp te lopen! Dus het kan lang duren, maar de aanhouder wint!


Jolanda  |  12-05-2014 10:15 uur

Erg goed dat jij dit deelt! Zit momenteel zelf in revalidatie en waardeer de ervaringen van anderen, dit helpt echt....


Roy  |  10-05-2014 12:24 uur

Reageer op dit artikel