Home
Actueel
Blogs
M’n derde verjaardag

M’n derde verjaardag

Donderdag 29 november 2018. Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Op zaterdag 13 oktober 2018 vierde ik mijn derde verjaardag. Op die dag, drie jaar geleden, heb ik een hersenbloeding gekregen. Mijn leven én dat van de mensen om mij heen -vooral van mijn partner en mijn zoon- zijn behoorlijk veranderd.

 

Na het tweede jaar na mijn hersenbloeding heeft het UWV vastgesteld dat ik niet meer kan werken en sindsdien een IVA-uitkering ontvang.

 

Meestal ben ik wel positief; steeds maar opnieuw proberen, leren, verbeteren, helpen... steeds weer opnieuw boven water komen en blijven. Dit derde jaar is het weer moeilijker: de goede woorden vinden, het kijken en nieuwe puntbloedinkjes en de “waarschijnlijkheidsdiagnose CAA” en wat dat betekent. Daar word ik -en de anderen- niet vrolijk van, maar ja, nog altijd weet ik niet óf en zo já, wanneer het echt mis gaat. Ik ben wel lid geworden van de NVVE in de hoop mijn eigen regie te kunnen behouden.

 

Maar 13 oktober 2018 is om meerdere redenen een bijzondere dag! Om te beginnen: een zomerdag midden in de herfst, een ijsje van geitenmelk van boerderij ’t Geertje. Maar het belangrijkste is toch dat ik/we niet alleen ben/zijn en dat ik/we er nog samen ben/zijn. Samen met Alfred genieten en van elkaar houden. Elke dag opnieuw, nu!... en proberen dit niet te vergeten. 

 

Marijke 

 

Lees hier de vorige blog van Marijke

 

 

In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Na twee maanden ziekenhuis heeft zij in een revalidatiecentrum gewoond. Half januari 2016 is zij weer thuis gaan wonen. Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen .... Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.


Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Danny leeft met de gevolgen van een beroerte

Het leven van Danny en zijn gezin, stond volledig op z'n kop toen hij op zijn 37e werd getroffen door een beroerte. Sindsdien is hij overgevoelig voor prikkels en vaak somber.

Bekijk zijn verhaal

Reacties

4

Mooi verhaal van Marijke, de aanvulling schuingedrukt eronder verdient wat meer kracht. In het revalidatiecentrum verblijf je om zo optimaal mogelijk zowel fysiek als mentaal te herstellen, daarbij kan klinische opname nodig zijn. Er wonen ....


Jolanda  |  30-11-2018 09:02 uur

Mooi verhaal van Marijke, de aanvulling schuingedrukt eronder verdient wat meer kracht. In het revalidatiecentrum verblijf je om zo optimaal mogelijk zowel fysiek als mentaal te herstellen, daarbij kan klinische opname nodig zijn. Er wonen ....


Jolanda  |  30-11-2018 08:53 uur

8 november 3 jaar 'jarig'. Hoe was het ook al weer?
Ik worstel en ik kom boven!


Marco Gerritsen  |  30-11-2018 00:31 uur

Reageer op dit artikel