Blogs
NAHderbekeken

NAHderbekeken

Donderdag 8 maart 2018. Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Rust, Reinheid, Regelmaat. Voor mijn ongeval in 2008 kon ik die woorden als hard werkende studente wel schieten. Ik studeerde in 2007 af in de journalistiek, waarbij ik graag dingen uitzocht. Ik ging de diepte in. Met de camera of de pen de wereld in, mensen ontmoeten. Verhalen vertellen.

Dat veranderde in 2008. Toen ik als 22-jarige van mijn fiets werd geschept en in een coma belande. Toen ik niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opliep.

Dat is nu 10 jaar geleden. Ik heb hier op diverse manieren aandacht aan besteed, veelal online schrijvend op mijn eigen weblog. Nu is het voor mij tijd geworden om verder te kijken. Er is een training ervaringsdeskundigheid gevolgd om de journalistieke kennis met de persoonlijke ervaringen in te kunnen zetten. Er is hulp gevraagd in het toepassen van al die informatie in mijn eigen leven. Ik heb niet-aangeboren hersenletsel een plek kunnen geven.

Vertellen over niet-aangeboren hersenletsel gebeurd tegenwoordig offline in eigen buurt. Ik schrijf hiernaast nog bij de hersenstichting. Er is Rust, Reinheid en Regelmaat gevonden. 10 jaar na mijn ongeval omarm ik als 32-jarige vrouw met NAH de R-woorden.

Suzanne
(foto door Stijn Rademaker)

Lees hier de vorige blog van Suzanne

Meer artikelen in Hersenletsel

3

Suzanne is a brave and courageous girl. The accident was indeed painful but I am sure you it have turned you around to be a more strong lady. Your writing will help all those who went through or being suffering from similar health issues. Wish you all the best and keep writing the good and encouraging blogs. The world need more good people like you.

Riaz Khan  |  09-03-2018 12:55 uur

De stevige basis is er nu helemaal en geeft je nu de ruimte en mogelijkheid/heden om verder te bouwen aan je toekomst en uiteraard verder te groeien. En blijf schrijven want dat is echt jouw ding.

Marja  |  08-03-2018 11:45 uur

Wat mooi verwoord Suzanne.

Jannie kupper.  |  08-03-2018 11:36 uur

Reageer op dit artikel