3 tips voor een beter geheugen

Een olifantengeheugen willen we allemaal wel, maar het is maar weinigen gegeven. Gelukkig bestaan er manieren om je geheugen te verbeteren. Wij zetten 3 tips voor je op een rij:

1. Herhaal

Herhaling helpt bij het onthouden. Herhaal dus wat je wil onthouden hardop of in je hoofd. Als ene Harry zich aan je voorstelt, kun je antwoorden met: ‘Harry, prettig om kennis te maken’.

2. Ezelsbruggetjes

Verzin ezelsbruggetjes, zoals TV-TAS om de namen van de Waddeneilanden te onthouden. Wil je graag een naam onthouden? Verzin dan een bijvoeglijk naamwoord met dezelfde beginletter, zoals Vlijtige Vera, of Handige Harry.

3. Schrijf het op

Schrijf de dingen op die je wil onthouden. Zoals aantekeningen tijdens een gesprek of een boodschappenlijstje. Alleen al door het opschrijven onthoud je het beter. En vergeet je het toch, dan kun je het teruglezen.

Wil je meer tips?

Bestel dan het kaartje geheugen

Kaartje | Geheugen

Maakt u zich zorgen over uw geheugen? Dit kaartje biedt in één oogopslag beknopte informatie over het geheugen en over wat te doen bij zorgen over het eigen geheugen. Prijs: gratis (verzendkosten post € 1,50)