Blogs
Kennismaking blogger Eva

Maandag 25 november 2013. Geplaatst onder: Beroerte door Eva

Dag allemaal, ik zal me even voorstellen ik ben Eva van Baar.

Ik schrijf. Boodschappenlijstjes, andere lijstjes, briefjes over alles wat ik niet wil vergeten, en columns, blogs en boeken. O ja, soms poëzie. Dat doe ik al mijn hele leven, maar sinds 2009 wordt er ook regelmatig iets van me uitgegeven.

Ik heb twintig jaar geleden een infarct gehad. Het was geen zwaar infarct, dus ik dacht dat ik er nog redelijk van af gekomen was.

Ik vertaalde toneelstukken en kon dat nog doen, dus het viel wel mee. Maar ik merkte wel dat ik meer typefouten maakte.

Als iemand iets tegen me vertelde wat ik wilde onthouden, moest ik het opschrijven. En dan weer onthouden waar ik het opgeschreven had. Als mensen door elkaar praatten, kon ik er geen wijs meer uit worden, dat schenen de mensen om me heen heel wat minder moeilijk te vinden. Kortom, dit zal sommigen van u bekend voor komen.

Oké, lotgenoten, we gaan ervoor, u kunt met regelmaat een column van me verwachten.

Ik heb een website: www.evavanbaar.nl, daar kun je een kijkje op nemen, als je wilt.

Eva

Meer artikelen in Beroerte

11

Oh, wát een herkenbaar verhaal Eva, en wat een herkenbare verhalen in de reacties ook, dit doet me zó goed. Nee, niét dat ik blij ben dat jullie óók een CVA gehad hebben (het mijne was in 2005), maar wél ben ik blij te lezen dat jullie allemaal last hebben van het maken van typefouten en vergeetachtigheid. M'n typefouten kunnen hersteld worden, eerlijk gezegd moet ik er regelmatig om lachen dat ik nu woorden kan typen die álle daarin behorende letters bevatten, maar waarvan de meeste letters op een verkeerde plaats staan. Ik vraag me af hóe het brein dat voor elkaar krijgt - als ik probeer om het expres te doen (op volle "snelheid" - ik ben maar een 2-vingerige typist ;) ) dan krijg ik het met geen mogelijkheid voor elkaar. Mijn vergeetachtigheid is zodanig dat ik nu op de uitslag wacht van 'n onderzoek dat ik heb laten doen om, hopelijk, Alzheimer uit te laten schakelen als oorzaak ervan. (mijn opa had Ah. in een vergevorderd stadium) Ik ga je blog zeker lezen, Eva. Hartelijke groet allemaal. Jos.

Jos van Santen  |  10-12-2013 06:06 uur

Hallo allemaal,
In 2008 een hersen aneurysma overleeft, bloedvat ingeklemd en permanente drain geplaatst.
Besef me terdege dat ik ongelofelijk veel geluk heb gehad en ben hier nog iedere dag ontzettend dankbaar voor en om.
Bij thuiskomst na verblijf 3 weken in het ziekenhuis, begon de realisatie van wat er was voorgevallen. Revalidatie had ik niet, was niet nodig. Gelukkig met de steun en hulp van familie, vrienden en collega’s weer dagelijks ritme kunnen gaan oppakken.
Vijf jaar na dato, ja er zijn dingen veranderd, zicht rechteroog niet goed gelukkig is er nog een linkeroog die dit overneemt. Typen gaat nog net zo snel als voorheen, in de vroege ochtend, naarmate de dag vordert neemt dit af en fouten sluipen erin, lang leve de spellingscontrole en de extra checks die hiervoor uitgevonden zijn. Lijstjes om dingen op te schrijven en vooral te onthouden. Tijdens werk had ik altijd kladblok naast me liggen dat op het moment dat ik ergens mee bezig was en er kwam wat tussendoor, vraag collega, telefoontje

ingrid bouwmans  |  29-11-2013 20:18 uur

Hallo Eva en andere lezers,

Ook voor mij is dit een herkenbaar verhaal. Ik heb in 2003 een herseninfarct gehad. Na een tijdje problemen te hebben gehad met de spraak, leek alles weer normaal te zijn. Helaas pindakaas, er bleken toch best wel wat "kleine" dingetjes te zijn die er voor het infarct niet waren. De beschreven lijstjes komen mij ook zeer bekend voor, typen en praten gaat goed, maar dan moet ik wel fit zijn. Hoe later op de dag, hoe meer fouten. Stemmingswisselingen, kort lontje, het zijn allemaal zaken die voor mij relatief makkelijk zijn om overheen te stappen, maar mijn vrouw en dochters hebben er flink onder geleden. In 2011 heb ik, acht jaar naar dato, alsnog een jaar gerevalideerd. En dat heeft mij en mijn gezin veel goed gedaan. Werken zit er helaas niet meer in, maar het gaat prima. Ik zal je blog volgen !

Peter de Vos  |  28-11-2013 14:49 uur

Reageer op dit artikel