Home
Actueel
Blogs
Nu Piekfijn Ophelderen

Nu Piekfijn Ophelderen

Donderdag 11 oktober 2018. Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Daar zit ik dan; in de taxi. Om in twee-en-een half uur naar het diepe zuiden des Lands te rijden. Ik ben op weg naar een klinisch Neuroloog om mijn vierde Neuro Psychologische Onderzoek (NPO) af te nemen. Een NPO is een manier om het neurologische vermogen van de hersenen te meten. Vijf uur lang testjes maken. Maar het is het waard; straks heb ik zwart op wit staan wat er aan de hand is. Dat geeft op een vreemde manier nieuwe energie. Straks is de zaak voor een groot deel piekfijn opgehelderd.


Waarom zo ver? Die vraag wordt toegelicht door de man in kwestie. Meneer is gespecialiseerd in het uitdragen van de belangen van het slachtoffer. In mijn geval zijn de verzekeraars er niet over uit wat wijsheid is. Dus spelen er vragen waar de neuroloog antwoord op kan geven. Hij is een van de 130 specifiek gediplomeerde neurologen in Nederland. Daar plak ik de lijntjes van de ene verzekeraar naar de andere tegenaan, in combinatie met de te vinden match met ieders agenda en ik denk te begrijpen waarom ik he-le-maal hierheen werd gestuurd door de medisch adviseur van mijn belangenbehartiger.


Dit is het vierde NPO wat ik af laat nemen. Vier? Waren die andere drie dan niet duidelijk? Nee, voor een deel niet nee.
Mijn allereerste NPO werd afgenomen in hetzelfde jaar dat ik werd aangereden. Dat was het jaar 2008. Ik was toen opgenomen in een revalidatiecentrum. Daar was ik mezelf (nog lang) niet. Het onderzoek kan ik me dan ook niet bewust herinneren. Nalezen kan ik het wel. Er is weinig concreets gemeten. Het verslag is vervolgens ondertekend door een gezondheids-psycholoog.


Het tweede NPO werd onder leiding van de vorige belangenbehartiger afgenomen. Ook toen was ik nog niet voldoende hersteld. Dit onderzoek herinner ik me wel. Ik herinner me vooral hoe machteloos ik me voelde toen de verzekeraar hier heel vrolijk een dossier van maakte. Terwijl ik aangaf dat ik met bepaalde zaken geen rust kon vinden. Over dit NPO zou je kunnen zeggen dat men keek naar de bovenliggende cognitieve functies, niet naar de machinekamer.


De derde liet ik op eigen initiatief afnemen in het kader van mijn zoektocht naar welke hersenschade er nu precies is opgelopen. In mijn zoektocht naar erkenning liep ik inmiddels voor op de letselzaak. Ik vond een specialistisch centrum bij mij in de buurt. Onderdeel van deze NPO was een MRI-scan. Ik keek voor het eerst naar de schade in mijn hersenen! Een onderzoek dat inmiddels is gedateerd. 


Nu is er een vierde onderzoek afgenomen. De resultaten zijn niet minder confronterend. Deze klinische neuroloog heeft de afgelopen drie onderzoeken meegenomen in zijn bevindingen over mijn hersenen, met aanvullingen van zijn kant. Het verslag dat ik deze keer inzag is al veelbelovend. Ik ben heel benieuwd hoe deze versie over gaat komen.


De waarheid is keihard, maar ook flexibel te verkondigen heb ik geleerd met diverse verslagen over hetzelfde onderwerp. Binnenkort praten we verder. Op naar een toekomst met duidelijkheid! Voor iedereen.

 

Suzanne
(foto door Stijn Rademaker)

 

Lees hier de vorige blog van Suzanne


Meer artikelen in Hersenletsel

Reacties

2

Hoi José, er zijn vele klinisch neurologen in Nederland. Ik lees dat je een letselzaak hebt lopen, waarin je ondersteunt wordt? Om iemand te vinden kan je het beste overleggen met je belangenbehartiger. Er zijn zoveel varianten van NAH. Zo komt er bij mij naast dit NPO ook een Neurologische Expertise. Als je er niet uit komt kan je me altijd via facebook vinden en een persoonlijk bericht sturen. Succes!!


Suzanne  |  11-10-2018 10:56 uur

Dank voor je blog.
Bij mij in de letselschadezaak willen ze een neuroloog inschakelen voor expertise.
Mag ik vragen welke klinisch neuroloog jij gezien hebt? Want google levert geen echt resultaten op als ik klinisch neuroloog opzoek.


José  |  11-10-2018 07:16 uur

Reageer op dit artikel