Blogs

Donderdag 31 maart 2016

Het heeft een naam!

Geplaatst onder: Gilles de la Tourette door Janneke Kaim-Roossien

In mijn vorige blog vertelde ik waarom ik nooit eerder ben gaan kijken waar mijn tics, dwang, angsten en neerslachtigheid vandaan kwamen. Nu komt het vervolg: hoe heb ik de zoektocht naar een diagnose aangepakt? En wat heeft het opgeleverd? In de tijd dat ik ging samenwonen, was ik veel online. Ik had namelijk nogal moeite met sociale contacten, terwijl online praten mij wél goed af ging. Ik was ook behoorlijk vaardig geworden in het zoeken naar informatie. Het internet... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Gilles de la Tourette

Donderdag 11 februari 2016

Een late diagnose

Geplaatst onder: Gilles de la Tourette door Janneke Kaim-Roossien

De laatste jaren hoor je vaak dat mensen pas op volwassen leeftijd erachter komen dat ze een aandoening hebben zoals autisme, ADHD of Gilles de la Tourette. Bij mij is dat niet anders. Afgelopen jaar was het tien jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik Tourette heb; ik was toen twintig. Hoe is dat gegaan? En waarom zo laat pas? Op die laatste vraag is eigenlijk geen kort antwoord te geven. In ieder geval heeft schaamte wel een rol gespeeld. Op mijn achtste had ik al... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Gilles de la Tourette

Maandag 26 oktober 2015

Complex en veelomvattend

Geplaatst onder: Gilles de la Tourette door Janneke Kaim-Roossien

‘Hoe kun jij nou Gilles de la Tourette hebben, ik heb nog nooit iets aan jou gemerkt!' Dit is een reactie die ik vaak van mensen krijg, als ik hen vertel dat ik Tourette heb. Veel mensen kennen deze hersenaandoening vooral van mensen die vloeken of in ieder geval behoorlijk zichtbare of hoorbare tics hebben. Bij mij valt het allemaal wat minder op. Maar dat betekent niet per se dat ik een lichte vorm heb of er weinig last van heb. Ik ben Janneke, 30 jaar, ben getrouwd met... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Gilles de la Tourette